avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... titular cont cu imputernicit- riscuri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

titular cont cu imputernicit- riscuri

buna ziua!
sunt titularul unui cont de economii la banca.
am desemnat ca imputernicit pe fiul meu,sa poata avea acces la bani.
intrebare: in cazul in care el are datorii, poate fi blocat contul meu, doar pentru ca apare ca imputernicit?

intreb deoarece am vazut un caz concret, cu un cont deschis ptr un copil minor, care a fost blocat deoarece tatal avea o datorie la finante.
daca exista sfaturi va rog sa mi le dati
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:35, 1 Martie 2013
Buna ziua,

Contul nu poate fi blocat decat de creditorii dumneavoastra.
In cazul expus de dvs cu siguranta contul era de fapt al tatalui si incasa acolo pensie de intretinere sau alocatie minor, de aceea a fost blocat.
multumesc ptr raspuns.

exemplul pe care l-am dat se refera la un depozit cu prima de la stat in fiecare an250e la fiecare 1000. nu pot numi banca dar se cunoaste genul acesta de depozit. poprirea s-a trimis de la finante catre banca, si dupa o serie te telefoane si intrebari i s-a raspuns ca nu vor lua banii din cont numai ptr faptul ca este un depozt pe 5 ani, alfel l-ar fi executat.

Doamna, mergeti si explicati-le ca sunt idioti. Fiul este doar imputernicit, nu este proprietarul sumei de bani, asadar nu pot popri acel cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe toate veniturile cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. In 2010 am facut un credit la banca , si ultima rata am achitat-o in mai 2012,apoi nu am mai avut bani sa achit ratele (care erau de 495 lei/luna ... (vezi toată discuția)
Alocatie blocata StanMihai StanMihai Buna ziua! Ma numesc Stan Andrei Mihai,elev in clasa a X-a,si vreau cateva sfaturi pentru urmatoarea problema: De ceva timp(mai mult sau mai putin de un an) ... (vezi toată discuția)
Blocare alocatie lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : fiul meu este plecat din tara pentru o operatie pe cord deschis la o clinica din Londra. Are un ... (vezi toată discuția)