avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Alocatie blocata
Discuție deschisă în Executare silită

Alocatie blocata

Buna ziua!
Ma numesc Stan Andrei Mihai,elev in clasa a X-a,si vreau cateva sfaturi pentru urmatoarea problema: De ceva timp(mai mult sau mai putin de un an) alocatia de pe card mi-a fost oprita,din cauza datoriilor tatalui meu...cardul fiind pe numele sau.CEC
Vreau sa imi recapat alocatia,dar nu stiu de unde sa incep/incepem,fiindca consider ca alocatia este dreptul meu si nu trebuie blocat, mai ales acum ca s-a marit la 80 de lei, acesti bani fiind pierduti in fiecare luna. Astept un raspuns,
Va multumesc mult pentru ascultare!
Ultima modificare: Luni, 20 Iulie 2015
StanMihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:05, 24 Iulie 2015
Alocatiile de stat pentru copii nu sunt supuse urmaririi pentru niciun fel de datorii.

Art. 728 din noul Cod de procedura civila cu privire la Limitele urmaririi veniturilor banesti
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Gasiti cazuri asemantoare si modalitati de rezolvari aici

www.avocatnet.ro/content/for...

sau aici

www.avocatnet.ro/content/for...

Tatal sa depuna la banca o cerere de restituire din contul blocat a alocatiei retinute abuziv invocand art. 728 alin. (7) din Cpciv.
Si pot retrage toate sumele de bani pe care mi le-au blocat pana acum, sau doar imi vor restitui alocatia?
Trebuie sa restituie ce reprezinta alocatie incepand cu data blocarii.
Daca tatal nu a facut contestatie, nu mai are ce face acum. Schimbati modul de plata a alocatiei, sa nu mai fie trimisa in acel cont. La primarie.
Pentru ce să facă contestație? Greșeala este a băncii nu a executorului. Cu o singură excepție, sau două, în sistemul bancar nu există conturi speciale de alocație. Contul este blocat corect, nu există motiv de contestație. Știu că se tot fac astfel de contestații, dar problema se poate rezolva mai repede și mai comod.
Banca, terț poprit, este obligată să respecte legea, implicit să nu poprească sumele neurmăribile silit.
Există calea unei acțiuni în obligație de a face, împotriva băncii pentru eliberarea sumelor blocate nelegal, sau pentru restituirea lor, dacă au fost virate către executor.
Există de asemenea soluția unei plîngeri la OPC sau Poliție, pentru abuz în serviciu, împotriva băncii, dacă nu se eliberează acele sume.

Alte discuții în legătură

Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Poprire pe subventiile/alocatiile copiilor din fonduri europene maravichiriuc2013 maravichiriuc2013 au voie bancile sa puna poprire pe subventiile/alocatiile copiilor din fondurilor europene? (vezi toată discuția)
Poprirea pensiei de intretinere pt minor mariaa2453 mariaa2453 Buna seara Fostul meu sot plateste pensia de interinere pt minor intr-un cont bancar care mi-a fost poprit pt neplata unui credit . In respectivul cont ... (vezi toată discuția)