avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Blocare alocatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Blocare alocatie

Buna ziua !
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie : fiul meu este plecat din tara pentru o operatie pe cord deschis la o clinica din Londra. Are un baietel de 2 ani si 6 luni pentru care primea alocatia pe un card,contul fiind deschis pe numele fiului meu.Din cauza ca fiul meu are niste datorii la Fisc,de luna trecuta nora mea nu a mai putut ridica alocatia,contul fiind blocat din cauza datoriilor[asa au motivat cei de la banca!] ! Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa fie blocata alocatia minorului[singura sursa de venit a norei mele] si,daca nu,unde trebuie sa ne adresam pentru rezolvarea acestei situatii ?
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:08, 7 Aprilie 2014
Dvs nu aveti unde sa va adresati, ci fiul cand o veni. Va trebui sa mearga la executor si sa-i arate ca in acel cont intra doar alocatia copilului si acesta va face adresa catre banca sa ii puteti ridica.
Art.728, alin (7) interzice urmarirea si executarea alocatiei minorului ... dooamneee in ce lume traim ...

Art. 728
Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(7) Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.


Adresati-va executorului sau organului fiscal care a pus in aplicare titlul de executare, precum si bancii.
Pai ei au pus poprire pe un cont... nu pe alocatie.
Sa faca cerere sa primeasca alocatia prin mandat postal. Si intre timp adresa la fisc sa aratati ca in acel cont banii proveneau din alocatia minorului, nefiind banii sotului, deci nu pot fi executati.
Buna dimineata si,in primul rand,vreau sa va multumesc pentru solicitudine si sfaturi,iar in al doilea rand va rog sa-mi spuneti caror institutii trebuie sa se adreseze pentru primirea alocatiei prin mandat postal ?
Va multumesc inca o data si va doresc o zi frumoasa !
Unde a fost sa o primeasca de la bun inceput, la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - poprire pe contul în care primesc alocația și indemnizația Geta  853 @Yahoo. ro Geta 853 @Yahoo. ro buna ziua . as avea si eu niste intrebari daca se poate. :1 pe contul care primesc indemnizatia crestere copil si alocatie se poate pune ... (vezi toată discuția)
Poprire anaf pe cont alocatie si pensie de intretinere turelu turelu Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele ... (vezi toată discuția)
Poprire azalee24 azalee24 Buna seara! se poate pune poprire pe alocatia de sustinere a familiei -Art. 6 Legea 277/2010 a Alocaţia ? care este legea va rog,care permite/nu permite ... (vezi toată discuția)