Buna ziua!!! Am si eu o intrebare. Cum e cu "acordul de recunoastere a vinovatiei"??? Mentionez ca am fost depistat conducand sub influena alcoolului. 0.99 in fiola. 1.80 prima proba si 1.60 a doua. Am inteles ca ma poate ajuta un pic aceasta lege cu ACORDUL RECUNOASTERII VINOVATIEI. Ma poate lamuri si pe mn cnv cum as putea sa procedez sau ce ar trb sa fac??? Dosarul meu cred ca este la domnu' procuror. De cand a fost trimis de domnul politist nu mai am nicio veste:( au trecut 6 luni de cand mi.a fost retinut permisul si 2 de cand a fost dosarul trimis la procuror.as fi recunoscator daca m.ati putea ajuta. Va multumesc! #-o
Conţinutul acordului de recunoaştere a vinovăţiei:
a) data şi locul încheierii;
b) numele, prenumele şi calitatea celor între care se încheie;
c) date privitoare la persoana inculpatului, prevăzute la art. 107 alin. (1);
d) descrierea faptei ce formează obiectul acordului;
e) încadrarea juridică a faptei şi pedeapsa prevăzută de lege;
f) probele şi mijloacele de probă;
g) declaraţia expresă a inculpatului prin care recunoaşte comiterea faptei şi acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală;
h) felul şi cuantumul, precum şi forma de executare a pedepsei ori soluţia de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei cu privire la care s-a ajuns la un acord între procuror şi inculpat;
i) semnăturile procurorului, ale inculpatului şi ale avocatului
Pai si cu acest art am vreo sansa sa scap fara anularea permisului?? Nu stiu cum sa fac acest lucru. Trebuie sa ma duc la judecatorie sa vad cine se ocupa de dosarul meu, ce procuror sau cum sa fac si eu? :(((( trebuie sa ma duc insotit de un avocat neaparat? Sau cum sa fac? App mentionez ca nu am antecedente! :( multumesc!
Asistenta juridica este obligatorie la incheierea acordului, este recomandabil sa va angajati avocat pentru a va explica in concret de posibilele implicatii penale in urma semnarii acordului,renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei ar fi solutiile favorabile pentru dvs, dar avand in vedere valoare mare a alcoolemiei este posibil ca procurorul sa nu agreeze aceste variante si sa se orienteze catre suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, situatie in care permisul dvs se anuleaza.
Alcool volan
Florinelll89
Buna seara.As avea o intrebare.Pt Audiere la politistul care se ocupa de caz trebuie sa duc ceva acte sau cazier sau ceva recomandare de la job la dosar sau se ... (vezi toată discuția)