avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pedeapsa penala dupa reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pedeapsa penala dupa reabilitare

buna ziaua daca o pedeapsa cu suspendare si cu termen de incercare sa savarsit , adica termenul de incercare sa savarsit de 3 ani si reabilitarea a fost considerata reabilitare de drept , si la data savarsirii noii infractiuni cazierul era :ALB: se ia in considerare ca si recidiva , sau nu se ia deloc in considerare , inculpatul fiind reabilitat?
va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este in stare de recidiva.
acest răspuns util
Nu este recidiva ci antecedent penal.
Nu se aplica pedeapsa de la instituția recidivei si se poate aplica pedeapsa cu suspendare.
Va fi însă mai dificil.de obținut suspendarea decat in cazul lipsei antecedentelor penale avocatul trebuind să pregătească o pledoarie foarte buna.
Ultima modificare: Vineri, 27 Aprilie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat , cum ar trebui sa analizez situatia in cazul in care cer un acord de recunoastere al vinovatie domnului procuror , ce acte , caracterizari de la locul de munca si alte lucruri as putea duce domnului procuror pentru a tine cont de ele la in favoarea mea la stabilirea pedepsei?
va multumesc pentru amabilitate.
acest răspuns util
Felul şi cuantumul, precum şi forma de executare a pedepsei ori soluţia de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei trebuie sa le propuneti dvs daca doriti sa initiati acordul.
La incheierea acordul de recunoastere a vinovatiei asistenta juridica este obligatorie. Angajati-va avocat si stabiliti impreuna cu acesta strategia apararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Pedeapsa alcool Sorin88888 Sorin88888 Domnule avocat fiti amabil În 2006 am fost condamnat cu suspendare pt conducere fără permis 1 an si 6 luni . În 2008 august am fost din nou condamnat pt ... (vezi toată discuția)
Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)