avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prelungire sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prelungire sediu social

Buna ziua! Apelez si eu la membrii sufletisti ai comunitatii avocatnet pentru cateva raspunsuri pe care nu reusesc sa le gasesc nicaieri.

Am infiintat recent (anul trecut) un srl cu sediul social dat in folosinta printr-un contract de comodat pe o perioada de 5 ani. Anul acesta am hotarat sa incercam obtinerea unui credit (sub forma de leasing) pentru o perioada de 5 ani. Dupa multe documente predate, mi s-a cerut un act aditional de prelungire a sediului social ca sa acopere intreaga perioada de creditare. Am semnat un astfel de contract in luna aprilie anul curent cu proprietarul deoarece este periodic plecat din tara si contabilul m-a sfatuit sa il avem la dosar, preventiv (in ideea ca nu se mai intoarce probabil).

De cand am infiintat firma am reusit sa imi cumpar o garsoniera unde as vrea sa mut pe viitor sediul social. Mi-ar fi mult mai usor si pentru corespondenta si pentru declaratii. Nu m-am grabit deoarece 3 ani si jumatate mai pot folosi sediul vechi, in plus m-am ferit de costuri.

Intrebarea mea este urmatoarea: pot duce la societatea de leasing doar actul aditional semnat de ambele parti cu prelungirea, sau trebuie inregistrat si la recom? #-o
Sunt din cate inteleg cateva costuri suplimentare pe care nu as vrea sa le suport daca tot tin neaparat sa schimb sediul social anul viitor.

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 13:12, 2 Septembrie 2014
LauraIoanaC a scris:

Buna ziua! Apelez si eu la membrii sufletisti ai comunitatii avocatnet pentru cateva raspunsuri pe care nu reusesc sa le gasesc nicaieri.

Am infiintat recent (anul trecut) un srl cu sediul social dat in folosinta printr-un contract de comodat pe o perioada de 5 ani. Anul acesta am hotarat sa incercam obtinerea unui credit (sub forma de leasing) pentru o perioada de 5 ani. Dupa multe documente predate, mi s-a cerut un act aditional de prelungire a sediului social ca sa acopere intreaga perioada de creditare. Am semnat un astfel de contract in luna aprilie anul curent cu proprietarul deoarece este periodic plecat din tara si contabilul m-a sfatuit sa il avem la dosar, preventiv (in ideea ca nu se mai intoarce probabil).

De cand am infiintat firma am reusit sa imi cumpar o garsoniera unde as vrea sa mut pe viitor sediul social. Mi-ar fi mult mai usor si pentru corespondenta si pentru declaratii. Nu m-am grabit deoarece 3 ani si jumatate mai pot folosi sediul vechi, in plus m-am ferit de costuri.

Intrebarea mea este urmatoarea: pot duce la societatea de leasing doar actul aditional semnat de ambele parti cu prelungirea, sau trebuie inregistrat si la recom? #-o
Sunt din cate inteleg cateva costuri suplimentare pe care nu as vrea sa le suport daca tot tin neaparat sa schimb sediul social anul viitor.

Va multumesc mult!

Costa mai putin de 250 lei depunerea actului aditional de prelungire a sediului la registrul comertului, precum si obtinerea certificatului constatator cu care sa mergeti sa faceti dovada inregistrarii la societatea de leasing.
Multumesc pentru raspuns, insa intrebarea nu era cat costa. Doream sa stiu daca ma pot obliga sa il inregistrez cu 3 ani inainte sa fie cazul.
~ Conținut șters la cerere ~
LauraIoanaC a scris:

V-am oferit informatia ca sa va cuantific costurile suplimentare. Doar pentru faptul ca le aratati celor de la societatea de leasing un contract de comodat incheiat pentru perioada pe care v-au cerut sa vaceti dovada valabilitatii sediului, nu echivaleaza cu prelungirea valabilitati sediului...

Altfel, puteti cere sa va evalueze bonitatea dupa ce veti transfera sediul... Nu va obliga nimeni sa il prelungiti inainte de a expira, sunteti doar nevoita sa indepliniti anumite conditii pentru a obtine o facilitate financiara...

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru firma dus la registrul comertului? ada2113 ada2113 contractul de comodat pentru firma incheiat intre proprietar si firma trebuie depus la registrul comertului? daca da ce se intampla daca nu l am dus - nu am ... (vezi toată discuția)
Pentru un nou contract de comodat se merge la registrul comertului? nicutatu nicutatu In cazul in care o societate are contract de comodat pentru sediul social care trebuie reinoint, respectiv se face un act aditional de prelungire pe inca un ... (vezi toată discuția)
Se poate infiinta srl pe perioada determinata? andreia_misha andreia_misha Buna ziua! M-ar interesa daca exista posibilitatea de a infiinta un S.R.L. pe o perioada determinata de timp, dupa care sa se radieze de la sine, sau cu ... (vezi toată discuția)