avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu un autoturism in incinta unei fabrici
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu un autoturism in incinta unei fabrici

Buna ziua, am facut un accident cu un autoturism in incinta unei fabrici, nu pe drum public, am consumat si alcool. masina fiind al unui angajat de la fabrica,el nu a stiut cand am luat masina. proprietarul si-a retras plangerea impotriva mea de distrugere!problema este ca firma de asigurari groupama vrea sa ma de-a in judecata proprietarul masini avand casco ! ce poate sa imi faca firma de asigurari daca ma da in judecata? va multumesc
Cel mai recent răspuns: mm_florin03 , utilizator 18:55, 5 Septembrie 2014
Daca va da in judecata va exista un proces ,unul civil insa, nu raspundeti penal.
suma se ridica la 5000 euro ,sunt sigur ca ma vor da in judecata, nu am de unde sa pletesc aceasta suma , si nici nu am nimic pe numele meu ,cum mai poate firma de asigurari sa isi recupereze suma de la mine? ma multumesc de raspuns
A fost sesizata politia? ati fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei ?
da a fost sesizata, am avut 0,39 alcoolemie!
Probabil ca proprietarul a declarat ca ati luat masina fara consimtamantul sau.

ART. 58 Legea 136/1995
Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, în următoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intenţie;
b) accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;
c) accidentul a fost produs în timpul când autorul infracţiunii săvârşite cu intenţie încearcă să se sustragă de la urmărire;
d) persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus vehiculul fără consimţământul asiguratului.

Alte discuții în legătură

Accident cu masina asigurata casco in 2009 fara victime,cu alcoolemie 0,04 calinic sinai calinic sinai Buna ziua!in octombrie 2009 am avut un accident intrand cu masina intr-un cap de pod.accidentul a fost fara victime.masina era inchiriata si avea asigurare ... (vezi toată discuția)
Asigurarile accident okey okey la un accident cu victime intra asigurarile pentru despagubiri Acum asigurarile dupa despagubirea victimilor vor incerca sa-si recupereze despagubirea data ... (vezi toată discuția)
Actiune regres asigurator milikutza milikutza Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un sofer cu 1.21 alcool in sange vinovat de un accident cu victima se incadreaza intr-unul din cazurile ... (vezi toată discuția)