avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu masina asigurata casco in 2009 fara ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu masina asigurata casco in 2009 fara victime,cu alcoolemie 0,04

Buna ziua!in octombrie 2009 am avut un accident intrand cu masina intr-un cap de pod.accidentul a fost fara victime.masina era inchiriata si avea asigurare casco.problema este ca eu aveam alcoolemie de 0.04 ceea ce este f. putin.abia acum la inceputul lui mai mi.a venit citatie pentru tribunal din partea groupama pentru recuperarea daunelor de 20000lei,rezultate in urma accidentului.as avea castig de cauza avand in vedere alcoolemia f. scazuta?.groupama se bazeaza la chemarea in judecata tocmai pe baza alcoolului care mi-a iesit in sange.
Cel mai recent răspuns: calinic sinai , utilizator 16:58, 5 Mai 2012
Potrivit art.58 din Legea 136/1995: (1) - asiguratorul recupereaza sumele platite drept despagubiri de la persoana raspunzatoare de producerea pagubei, in urmatoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intentie;
b) accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie, chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infractiuni savarsite cu intentie;
c) accidentul a fost produs in timpul cand autorul infractiunii savarsite cu intentie incearca sa se sustraga de la urmarire;
d) persoana raspunzatoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului
Conducerea pe drumurile publice cu o alcoolemie sub limita legala, cum este in cazul dumneavoastra, nu se circumscrie prevederilor mai sus amintite (art.58 alin.1 lit.b). Depuneti intampinare prin care sa va aparati in sensul acesta
in "contractul de prestari servicii la inchiriere autoturisme"la cap.IIIReguli de exploatare aliniat 13,litera a, spune ca locatarul se obliga sa nu conduca autoturismul sub infl. alcoolului,drogurilor sau alte subst...etc.La mine daca alcoolemia era de doar 0.04 se poate numi sub influenta alcoolului intrucat nu mi s-a oprit nici permisul de catre politie si nici amenda contraventionala nu am primit?.la ce ma pot astepta de la Groupama la proces?multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
calinic sinai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca Valy90 Valy90 Am avut un accident de circulatie, in urma caruia din vina mea am lovit un autoturism. Mentionez ca am avut o alcoolemie de 0,12. Intrebarea mea ar fi daca ... (vezi toată discuția)
Accident cu un autoturism in incinta unei fabrici mm_florin03 mm_florin03 Buna ziua, am facut un accident cu un autoturism in incinta unei fabrici, nu pe drum public, am consumat si alcool. masina fiind al unui angajat de la ... (vezi toată discuția)
Probleme r.c.a. astra bors bors Intr-un accident rutier au fost implicate 2 autoturisme si o victima. Unul dintre conducatorii auto a avut 0.2 % alcoolemie in aer expirat (in singe 0.33 cu ... (vezi toată discuția)