avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legislatie circulatie rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legislatie circulatie rutiera

Buna seara. Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare. O ruda a mea care este cetatean grec pe drumul de intoarcere spre Grecia a fost amendat de catre politia rutiera pentru depasirea limitei de viteza. Deoarece era miezul noptii nu a avut unde sa plateasca aceasta amenda si a continuat drumul. Intrebarea mea este cum ar putea sa o plateasca? Stiu ca era in discutie o directiva europeana prin care se stipula ca toate amenzile primite de catre un cetatean din UE sunt trimise la adresa de domiciliu.Este in vigoare aceasta directiva? Sau trebuie platita in Romania? Va multumesc anticipat.#-o#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 18:54, 1 Septembrie 2014
Da, este in vigoare!

Legea nr. 5/2014 privind unele măsuri pentru facilitarea schimbului transfrontalier de informaţii referitoare la încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră şi pentru facilitarea executării sancţiunilor aplicate acestor încălcări, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 31 din 15 ianuarie 2014, transpune prevederile stabilite prin Directiva 2011/82/UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 25 octombrie 2011 de facilitare a schimbului transfrontalier de informaţii privind încălcările normelor de circulaţie care afectează siguranţa rutieră, publicată în Jurnalul Oficial nr. L288/5.nov.2011.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina a fost vanduta ,si i-mi vin amenzi din alte tari????? maricelana maricelana buna ma numesc maricel si am o problema legata de masina ce am vanduto in italia un-i cetatean roman,facand si un act de vanzare cumparare inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie neachitate Nana12 Nana12 Cum se urmaresc amenzile de circulatie primite ce cetatenii straini pe teritoriul Romaniei, care nu au domiciliul fiscal in Romania (vezi toată discuția)
Amenda auto franta icanblink icanblink Buna ziua! Situatia in care ma aflu este urmatoarea: Am fost in Franta in iulie, august, septembrie 2013, si am avut o masina inchiriata acolo. La sfarsit ... (vezi toată discuția)