avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fals in declaratie la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fals in declaratie la notar

Daca declara la notar unul dintre soti ca nu este casatorit la achizitionarea unui imobil ce poate pati, si ce se intimpla cu imobilul daca sotii divorteaza .
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
mihai58, utilizator
Declaratia in fals se pedepseste potrivit Codului penal pentru fals (infractiune de fals), iar daca se declara in fals ca persoana in cauza nu este casatorita, dar in realitate se cumpara bunul in timpul casatoriei (fapt dovedit cu certificatul de casatorie), bunul respectiv reprezinta bun comun care se imparte la partaj!
Faptele intrunesc elementele constitutive ale infractiunii privind falsul in declaratii si ale participatiei improprii la infractiunea de fals intelectual.
ART. 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

ART. 321
Falsul intelectual
(1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Tentativa se pedepseşte
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals intelectual fordfiesta fordfiesta Buna ziua pt infractiunea de fals intelectual daca nu au fost produse consecinte juridice ce se poate intampla ,se pedepseste si tentativa ,si alterarea (vezi toată discuția)
Consemnarea mincinoasa a desfasurarii sedintei in incheiere = fals in declaratii aidu aidu Judecatoarea a scris in incheierea de sedinta ca in timpul sedintei m-a avertizat ca imi poate da amenda daca imi exercit cu rea-credinta... Insa in sedinta ... (vezi toată discuția)
Fals in actele de inventariere si casare! carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Unde se incadreaza fapta prin care un director economic da dispozitie ca mijloare fixe din gestiunea societatii, au fost declarate furate acum cca ... (vezi toată discuția)