avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am mințit în fata notarului când am vândut o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am mințit în fata notarului când am vândut o mașină care practic nu este a mea. Ce pot păți?

buna dimineata eu am vandut o masina care practic nu este a mea masina find finantata.Am foat la notar si am declarat pe propie raspundere ca masina este a mea nu este finantata acum omul vrea briful mare si eu nu il am.Baiatul mia dat o masina la schimb si o suma de bani eu acum ma gandesc sa duc masina inapoi si bani daca se afla ca am mintit ce pot pati va rog sa imi ras la msj rapid ca este mare problema
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 14:58, 8 Mai 2018
Depinde in ce fel de act "ati mintit". In principiu se aplica art 326 Cod Penal, dar putem vorbi si de inselaciune ori fals in conventii.
Art. 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Noul Cod penal prevede urmatoarele :

"Art. 326

Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

Ce sa se întâmple ? La pușcărie . Asta este. :)))
Glumesc!
Mai nimic, in principiu.

Dar ce sperai sa faci in final? Că oricum ți-ar fi cerut si briful mare.
Dă-i înapoi banii, mașina și gata. Dacă poți face asta.
In rest, nu prea pățești nimic. Trăiești în România . Și la ce lene are poliția, o sa vă spună sa rezolvați problema si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratie la notar mihai58 mihai58 Daca declara la notar unul dintre soti ca nu este casatorit la achizitionarea unui imobil ce poate pati, si ce se intimpla cu imobilul daca sotii divorteaza ... (vezi toată discuția)
Analize permis de conducere cristian p cristian p Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mi s-a furat permisul de conducere pentru a obtine altul trebuie repetate analizale ? Sau este mai bine sa-l declar ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere banca mariaboc mariaboc Buna ziua! Am aplicat acum 2 saptamani la o banca pentru un card de credit. Cateva luni din anul 2014 am lucrat la o firma care nu-mi poate oferi adeverinta ... (vezi toată discuția)