Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mi s-a furat permisul de conducere pentru a obtine altul trebuie repetate analizale ? Sau este mai bine sa-l declar pierdut ?
Multumesc.
Fisa medicala se face numai in cazul preschimbari ca urmare a expirarii valabilitatii.
In cazul furtului sau pierderii se elibereaza un duplicat cu aceeasi perioada de valabilitate cu cel initial.
Daca nu ati declarat la politie furtul documentelor si nu ati primit o dovada a inregistrarii plangerii ati putea declara si ca l-ati pierdut dar aveti in vedere prevederile art. 326 cod penal cu privire la falsul in declaratii.
Art. 326-NCP
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Declaratie falsa
Costyn 79
Buna ziua.in germania mi sa retinut permisul de conducere si am venit in romania si am solicitat un duplicat declarand ca lam pierdut.as vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)