avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Declaratie falsa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Declaratie falsa

Buna ziua.in germania mi sa retinut permisul de conducere si am venit in romania si am solicitat un duplicat declarand ca lam pierdut.as vrea sa stiu ce consecinte vor fi acum?va multumesc si astept un raspuns cat mai repede
Buna seara,
ati declarat in fals. Permisul vi se va restitui pe teritoriul Romaniei cu precizarea motivului pt care s-a retinut . La acel moment autoritatile din Ro va vor prinde cu falsul- consecinta poate fi chiar penala

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:

Buna seara,
ati declarat in fals. Permisul vi se va restitui pe teritoriul Romaniei cu precizarea motivului pt care s-a retinut . La acel moment autoritatile din Ro va vor prinde cu falsul- consecinta poate fi chiar penala

Nu mau prins conducandand dar a venit un politist si ia zis sotiei ca am un dosar penal de fals in declaratie precizez ca eu nus in romania si ia zis ca trebuie sa vin sadau o declaratie...sa vin in romania?e chiar asa grav?e caz de puscarie spuneti va rog concret ...va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Costyn 79, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu va prezentati si veti fi trimis in judecata, riscati sa ajungeti la puscarie.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca nu va prezentati si veti fi trimis in judecata, riscati sa ajungeti la puscarie.

Dupa cate am inteles deja am dosar penal .ce pedeapsa se da pentru declaratie falsa?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 326 c.p.
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am mințit în fata notarului când am vândut o mașină care practic nu este a mea. ce pot păți? allinflirin allinflirin buna dimineata eu am vandut o masina care practic nu este a mea masina find finantata.Am foat la notar si am declarat pe propie raspundere ca masina este a mea ... (vezi toată discuția)
Analize permis de conducere cristian p cristian p Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mi s-a furat permisul de conducere pentru a obtine altul trebuie repetate analizale ? Sau este mai bine sa-l declar ... (vezi toată discuția)
Declaratie falsa anamaria13 anamaria13 O declaratie falsa dar care nu este data in fata unei autoritati publice este pedepsita de codul penal? Este vorba de cineva care isi asuma calitatea de ... (vezi toată discuția)