avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie falsa

O declaratie falsa dar care nu este data in fata unei autoritati publice este pedepsita de codul penal? Este vorba de cineva care isi asuma calitatea de mostenitor.
Cel mai recent răspuns: anamaria13 , utilizator 20:07, 3 Ianuarie 2017
Buna seara,
Este data in fata unui notar public si produce efecte juidice.deci este pedepsita conform art. 326 C.P.
Art. 326 C.P.
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Art. 175 C.P.
Funcţionar public
(2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.

Imi cer scuze ca nu am fost destul de explicit. Este vorba de o sedinta de composesorat, un membru composesor moare dar mostenitorii nu apuca sa dezbata mostenirea si doresc sa participe la sedinta. Pentru a putea participa declara in scris ca este mosteitorul defunctului. In cazul in care nu este adevarat, aceasta decllaratie falsa este pedepsita penal? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratie la notar mihai58 mihai58 Daca declara la notar unul dintre soti ca nu este casatorit la achizitionarea unui imobil ce poate pati, si ce se intimpla cu imobilul daca sotii divorteaza ... (vezi toată discuția)
Declaratie falsa Costyn 79 Costyn 79 Buna ziua.in germania mi sa retinut permisul de conducere si am venit in romania si am solicitat un duplicat declarand ca lam pierdut.as vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Stampila conform cu originalul cccream cccream Buna ziua, Lucrez la o institutie publica si mi s-a cerut sa aplic stampila conform cu originalul pe niste documente din 1970. Mentionez faptul ca nu detinem ... (vezi toată discuția)