avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune in instanta pentru recuperarea unor drepturi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in instanta pentru recuperarea unor drepturi salariale

an fost profesor din sep 2009 pana in aug 2010, vreau sa inaintez o actiune in instanta pentru cei 25% opriti atunci?
sindicatul s-a judecat deja dupa plecarea mea si a castigat, eu ma pot judeca separat? am sanse de reusita 100%? cat ar costa un avocat tinand cont ca am de recuperat in jur de 600 ron?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:00, 2 Septembrie 2014
Art. 171.C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
...

Prin urmare, o actiune in instanta privind drepturile salariale din 2009/2010 va fi respinsa ca fiind tardiv respinsa.
Părerea mea este că a instanța va respinge cererea ca prescrisă (după ce va admite excepția prescripției dreptului material la acțiune). Îmi pare rău, însă acum nu mai aveți șanse să câștigați în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesori- drepturi salariale castigate in instante conform l 221/2008 si 330/2009 radgheorghe radgheorghe Sunt profesor de geografie calificat si lucrez in sistemul de invatamant din 01.09.2009. Sunt membru cotizant al sindicatului de la data angajarii si nu am ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani taiati de basescu-boc alexTr alexTr Buna seara! Asa cum stiti , cuplul terminator Basescu-Boc , a taiat salariile in 2009 cu 25 %. Sindicatele din invatamant au deschis actiune ... (vezi toată discuția)
Recuperarea celor 25% din salariul redus in mai 2010 ? sch sch Pe cine trebuie sa actionez in judecata pentru a-mi recupera salariul retinut, Statul, Ministerul de Finante, al Sanatatii (de care apartin) si/ sau ... (vezi toată discuția)