avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu mai pot plati rata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu mai pot plati rata

Buna dimineata.In anul 2008 am facut un credit cu ipoteca,in dolari,insa atunci lucram si stateam cu cineva care a devenit coplatitor pe acelasi contract.Intre timp,am intrat in concediu de maternitate,apoi am fost data in somaj,pe care l-am suspendat pt cresterea copilului cu handicap si nici nu mai stau cu acea persoana.Rata se invarte in jurul sumei de 1200 lei/luna iar venitul meu actual este cam 600 lei.In luna august nu am mai putut plati si nici nu o sa mai pot face asta.
De la banca mi s-a spus ca o sa fiu lasata 90 zile apoi contractul va fi reziliat si apartamentul vandut la licitatie.Intrebarile mele ar fi: are rost sa-l scot eu la vanzare sau nu,cam cat dureaza toata procedura aceasta,sunt anuntata ca trebuie sa ma mut si mi se da un termen sau ma pomenesc cu executorul la usa,este adevarat ca nu au voie sa te scoata in strada iarna?
Mai are rost sa contactez un avocat sa-mi verifice contractul?
In plus,apartamentul a fost supreaevaluat de la inceput,sunt o gramada de inexactitati scrise in evaluare,pur si simplu apartamentul nu a fost vazut de cel care a facut-o.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 11:27, 4 Septembrie 2014
Dupa trecerea celor 90 de zile , banca se va adresa unui executor , care va face demersurile necesare pt. a obtine o hotarare judecatoreasca prin care se va scoate la licitatie imobilul dvs. Asta dureaza ceva , probabil cca 1 an, sau chiar mai mult. Apoi , se scoate la licitatie, si doar daca se prezinta cineva si il cumpara...atunci veti fi evacuata. daca nu, urmeaza dupa cca 2 luni un alt termen de licitatie , si tot asa.
Da, este adevarat , nu se fac evacuari din noiembrie pana in martie.
Nu ati precizat cat de mare este creditul , daca suma justifica sa va pierdti apartamentul. La licitatie , oricum se va vinde pe un pret mult sub pretul pietei , si este posibil ca dupa vanzare, dupa ce-si recupereaza banca debitul , apoi diverele cheltuieli , etc , sa nu mai ramaneti cu mai nimic , adica fara casa pt. dvs si copil. Cred ca ar fi mult mai bine sa va ocupati dvs. de vanzarea apartamentului , pe piata libera , orientati-va la ce pret se vand proprietati similare, in zona dvs , si faceti-va calcule serioase si reale. Aveti sansa sa ramneti cu niste bani in plus.
Creditul initial a fost de 55000 dolari,din care eu,dupa 6 ani mai am de platit 53500.De aceea intrebam daca are rost sa-l pun eu in vanzare.Ar trebui sa-l vand cam cu 150.000 lei ca sa sting datoria,ori la pretul pietei nu am cum sa obtin mai mult de 85000 - 90000 lei pe un apartament cu 2 camere :(
Ei au scris acolo,in evaluare ca stau in zona 1 a orasului,ca e dotat cu gresie,faianta,tot felul de imbunatatiri,ori eu nu aveam nimic din toate astea atunci,gresie nu am nici la ora actuala.Nu stiu exact ce inseamna "zona1" in evaluarea apartamentelor,dar locuiesc intr-un cartier,nicidecum in centrul orasului.Mai am vreo sansa daca ma adresez unui avocat? Poate gaseste clauze abuzive,sau poate ma pot lega de faptul ca ei l-au supraevaluat de atunci...nu stiu ce sa fac,nu m-as da batuta asa pur si simplu,dar nici nu as vrea sa pierd timp si bani intr-o actiune fara rost.
Incercati sa gasiti client pt a prelua creditul si casa. Macar asa nu ramaneti datoare.
Mergeti si la un avocat cu actele, daca aveti clauze abuzive si va judecati cu banca, vi se poate reduce datoria catre banca.

Nu stiu ce sanse am sa gasesc vreun client care sa preia datoria,pt ca cine ar prelua un apartament cu o datorie de 150.000 lei cand cu 90.000 isi poate cumpara altul identic....Si presupunand ca as gasi,ce rost ar mai avea sa merg la un avocat cu contractul? un proces dureaza destul de mult iar eu mai am la dispozitie doar lunile sept si oct ca sa cer bancii acordul de vanzare.Dupa aceea il scot ei la vanzare.
daca nu are 90 de mii cash, isi ia credit si va avea de platit 180 la final..
eu nu zic sa va plateasca 150 de mii cash, ci sa preia creditul si sa plateasca 150 ( sau cat aveti dvs de dat la banca) in rate.

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil pentru suma ramasa de 3000 euro este posibila? ellamiki ellamiki As dori sa va pun o intrebare referitoare la una din situatiile in care sunt implicata si anume aceea de a renunta la casa ptr ca banca nu imi prelungeste ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa renunt la apartament ipotecat ? halupacristina halupacristina Am facut un credit in franci elvetieni si ma intereseaza cum se procedeaza in situatia in care vreau sa renunt la apartament cu ipoteca pe el#-o. Creditul l-am ... (vezi toată discuția)
Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)