avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

Ce-i se poate intampla unui angajat daca anunt ca demisoneaza fara a mai sta nici o zi in preaviz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 4 Septembrie 2014
Demisia fara preaviz este posibila numai in cazul in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca. (art.81 alin.8 C.mun.).

Buna ziua,
In acest caz angajatorul poate trece salariatul ca absent nemotivat si se poate considera ca a savarsit abatere disciplinara, urmand sa declanseze procedura de cercetare disciplinara. Ca sanctiune poate fi concedierea salariatului, masura care se va regasi in fisa muncii salariatului.
Prin urmare, este recomandabil sa se ajunga la un acord pentru incetarea contractului de munca.
O zi buna!
Daca exista motive de a demisiona fara preaviz, atunci cercetarea disciplinara ramane fara obiect , intrucat nu mai este posibila .
Dar daca angajatorul refuza demisia?
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

Angajatorul ia doar act de decizia salariatului de a inceta c.i.m. prin demisie.

Alte discuții în legătură

In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Instiintare preaviz Oliviu22 Oliviu22 Dupa ce m-am intors inainte de termenul dorit de angajator dintr-o delegatie in afara tarii, acesta \"m-a rugat\" sa demisionez. Am acceptat sa demisionez cu ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)