avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in Revisal: este valabil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in Revisal: este valabil?

Buna ziua,

De curand m-am angajat la o firma pe postul de asistent manager, dar la angajare am redactat doar o cerere de angajare, semnata si datata de mine. Angajatorul a zis ca trebuie sa o introduca in Revisal cat mai repede, alaturi de copiile dupa actele mele, iar pana in momentul de fata nu am semnat niciun contract individual de munca, ci doar aceasta cerere. De fapt, nici macar nu mi-a inmanat contractul pentru a-l citi, ci mi-a dat contractul unui coleg, nesemnat nici acela, zicand ca si al meu va fi la fel, cu eventualele modificari privind atributiile sau salariul. Pe site-ul CNAS, la sectiunea 'Verificare asigurat' apar ca neasigurat.
Prin urmare, concluzia este ca angajatorul nu plateste impozitele si contributiile pentru mine? Cat de legala este aceasta anjare doar pe baza unei cereri inregistrate in Revisal? Sau nu beneficiez deloc de statutul de 'angajat'?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:24, 2 Septembrie 2014
Cererea de angajare nu se inregistreaza in REVISAL , ci c.i.m.

Prin urmare, pentru a verifica daca in REVISAL s-a completat si transmis contractul dvs de munca, depuneti o solicitare scrisa la angajator sa va elibereze copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.

Refuzul angajatorului de a va elibera copii dupa aceste documentele prevazute la art. 8 alin. (3) din HG 500/2011, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Probabil ca munciti la negru, ceea ce va da dreptul sa sesizati ITM-ul cu privire la situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca da sau nu? alphinista alphinista Buna seara revin asupra intrebarii anterioare cum aflu daca avem sau nu contracte de munca,imi cer scuze ca am deschis o noua intrebare dar nu am stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca sunt angajat cu forme legale alphinista alphinista Sunt angajată a unei firme de alimentație publică cel putin asa vreau sa cred:-) lucrez in aceasta firma de 2luni patronul ne spune ca nea facut contractrle ... (vezi toată discuția)
Nu am semnat contractul de munca ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua oameni buni. De o saptamana m-am angajat la o companie. Am dus toate actele necesare angajarii, dar nu am semnat nimic, adica nu am semnat niciun ... (vezi toată discuția)