Am avut un dosar la Parchetul de pe Langa Judecatoria Cluj care data din 2008 si care s-a solutionat abia in martie 2013. Din cauza ca intre timp m-am mutat nu am mai intrat in posesia solutiei/rezolutiei trimise prin posta.
Am fost recent la Registratura si mi-au spus ca dureaza 3 saptamni pentru ca arhiva cu dosare este in alta localitate si ca nu se merge pentru 1 dosar pana acolo...
Am nevoie de solutie mai repede de 3 saptamani pentru ca permisul meu e inca la Politia Rutiera care asteapta sa le duc solutia si eu trebuie sa plec cu serviciul intr-o tara non-UE unde dovada de circulatie nu ma ajuta.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? Exista vreun termen legal in care Parchetul ar trebui sa-mi comunice solutia sau e asa cum vrea fiecare? Sa merg sa fac presiuni sau n-are rost?
Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.