Buna ziua,
Azi am trecut prin experienta neplacuta a refuzului la angajare pentru simplul fapt ca am cerut sa mi se plateasca viitoarele drepturi salariale in numerar !
Am solicitat acest lucru deoarece pe contul meu din banca a fost pusa o poprire !
Aceasta se datoreaza faptului ca fostul meu sot mi-a lasat "ca avere" credite neachitate in banca, in valoare de aproximativ 25.000 de euro !
Intrebarea mea este: exista speranta sa ma pot angaja pana la urma, cu aceasta povara in spate, si sa pot lua salariul in numerar ?
Exista vreo lege in tara asta care sa impuna unui angajat sa isi salariul numai pe card ?
Exista posibilitatea anularii acestei popriri pe cont ?
Pot ataca prin instanta anularea acesteia ?
Atunci trebuie sa le contestati pe fiecare in parte, sau ar fi trebuit sa le contestati pe masura ce ati fi aflat de ele.
Recomandarea mea este sa nu mai cereti la nagajare sa vi se vireze banii numerar - va pune intr-o lumina proasta si este complet inutil.
Mai bine angajati-va fara sa mentionati popririle.
Apoi veti lua legatura cu banca unde va primiti salariul ca sa va elibereze o parte din bani (salariul se poate retine maxim 1/2) deaorece reprezintas alariul. In timp, executorii bancilor vor afla ca v-ati angajat si va vor trimite poprirea direct la serviciu. Poprirea la serviciu se va executa si daca luati banii in numerar (se vor retine din caserie).
dar macar veti avea serviciu si o parte din bani.
Pe de alta parte, poate ar trebui sa va ganditi cum recuperati banii de la fostul sot, daca tot nu ati avut nici o legatura cu datoriile si nu ati folosit / beneficiat de banii respectivi.
Blocare conturi
razvan22
buna seara
mama are o datorie in valoare de 2000 ron iar acum 6 luni a primit de la un executor judecatoresc poprire pe toate conturile de la toate bancile ea ... (vezi toată discuția)