avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia crestere copil si angajare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia crestere copil si angajare

Buna ziua. Am lucrat ca educatoare suplinitoare si anul acesta nu am luat concursul. Urmeaza sa nasc la sfarsitul luni noiembrie. In 2015 vreau sa ma inscriu din nou la concus si daca iau nota de titularizare si imi iau post de titular pierd indemnizatia crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 2 Septembrie 2014
Potrivit OUG 111/2010 , art.16 alin.2. lit.i, dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

De asemenea, daca luati concursul si va prezentati la munca atunci puteti opta pentru acordarea stimulentului de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
Ultima modificare: Marți, 2 Septembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
este posibil ca dupa ce am luat postul sa anunt conducerea unitatii scolare ca sunt in cic pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului apoi sa ma prezint la munca?
Da, exista aceasta posibilitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in 2 privinte: 1. eu am un pfa deschis de un an de zile, cu venit declarat de 600 lei/trimestru(obiectul de activitate e ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulentului de insertie ClaudiuGabriel ClaudiuGabriel Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: Copilul s-a nascut pe 14 iunie 2012, si sotia a intrat in concediu de ingrijirea copilului, optand pentru un an de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie, indemnizatie pentru ccc gabriela31 gabriela31 buna ziua . ce se intelege prin stimulentul de insertie ,se mai aplica cu noua lege pe 2010,urmeaza sa nasc in decembrie 2011.multumesc (vezi toată discuția)