avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire coloana la statia de tramvai
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire coloana la statia de tramvai

Buna ziua

Am depasit o coloana care era in mers la semafor , deci era verde cand am iesit din coloana , nu am stat pe sina de tramvai si apoi sa tasnesc repede in fata

deci am depasit cand a fost verde , intre timp unii faceau stanga , dar mai era loc pe sina de tramvai de o masina ( am depasit statia de tramvai , nu am schimbat banda direct in intersectie ) , in fata parea ca cel din dreapta ma lasa sa trec si atunci am accelerat , dar el a intrat in mine fix cand am trecut de el si mi-a acrosat spatele

am citi codul si zice ca
100 13 3 a
a)depasirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea rosie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferata;

cu asta cred ca am scapat deci , dar cu

108 1 b
5. nerespectarea semnificatiei indicatorului „ocolire”, instalat pe refugiul statiilor de tramvai;

e mai greu , inteleg ca imi da 2-3 puncte pentru semnul de ocolire de la statie pe care nu l-am observat , acum ramane o singura intrebare
eu neluand in seama semnul de ocolire de pe statia de tramvai , in momentul cand sunt pe sina mai am sau nu prioritate ? ( am cautat in cod si nu scrie ca nu ai voie sa mergi pe sinele de tramvai ) cine stie ca nu ai voie pe sine va rog sa dati citate din cod asa cum am dat eu

Alte discuții în legătură

Prioritate semafor iustin_79 iustin_79 Vreau sa va intreb daca este corect, cum spun unii desi eu nu cred, ca atunci cand ai verde la semafor si faci dreapta pe un drum cu 2 benzi este obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)
Presemnalizarea gresita a directiei si incalcarea liniei continue Hamartia Hamartia Buna ziua! Am intalnit urmatoarea situatie, care, cica, este destul de frecventa in trafic. Aveam verde la semafor(pentru inainte si la stanga, banda nr. 2) si ... (vezi toată discuția)