avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... exista doua hotarari definitive potrivnice, in una si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

exista doua hotarari definitive potrivnice, in una si aceeasi pricina

Buna ziua.
Am o nelamurire care ma framanta.
Sunt administrator la o asociatie si de anul trecut am dat in judecata cativa locatari rauplatnici.
Totul a mers bine , am obtinut hotararile judecatoresti pe care le vroiam pana la ultimul proces la care instanta mi-a respins actiunea ca nefondata apoi mi-a respins si recursul.
Problema e ca din 5 dosare 4 le-am castigat iar cu al cincilea nu pot face nimic.
Intrebarea mea este :Se mai poate face ceva pentru a modifica a 5-a sentinta?inafara de recurs. Exista vreun termen legal pentru asta. Mie nu mi se pare normal ca 4 hotarari sa vie bune si una nu tinand cont ca toate au aceiasi obiect de judecata
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 21:36, 20 Mai 2009
Incercati sa dati mai multe amanunte.
am dat in judecata 5 persoane toate avand ca obiect pretentii banesti.
Patru din actiuni instanta le-a considerat justificate si mi-au admis actiunea obligand paratii la plata , iar la al 5-lea mi s-a respins actiunea ca nefondata. Toate 5 dosare au fost judecate de catre un complet diferit.
La acest al-5-lea dosar de curand mi s-a respins si recursul tot ca nefondat.
Eu nu inteleg logica acestei judecati.
Toate cele 5 dosare sunt identice au acelasi obiect al cererii, am depus acelasi documente justificative, doar ca nu inteleg de ce acest judecator a considerat nejustificata cererea in comparatie cu ceilalti 4 colegi ai sai.
Ce pot sa fac sa indrept aceasta hotarare ?Mai am vreo sansa
eu ma gandeam la o cerere de reviziune dar nu prea sunt sigur daca e procedura corecta.Daca da exista un termen in care se poate depune?
Da, doua hotarari definitive potrinice constituie motiv pentru admiterea in principiu a unei cereri de revizuire.
Atentie, revizuirea constituie o cale extraordinara de atatc la care se paote apela dupa exercitarea cailor ordinare de atac : recurs, apel
asa este, aveti la indemana posibilitataea introducerii unei cereri de revizuire a acelei hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile . motivul este tocmai acesta expus de dvs, si anume faptul ca exista hotarari definitive potrivnice, date de instante de aceslasi grad sau de grad diferite, in una si aceeasi pricina , intre acelesi persone, avand aceeasi calitate .
termenul de revizuire este de o luna .

Alte discuții în legătură

Cum introduc o actiune la iccj intr-un proces de munca impotriva recusului respins ca nefondat la curtea de apel Luminita Pop Luminita Pop Ce cale de atac sa folosesc si ce articol din Codul de proc. civila impotriva unui recurs respins ca nefondat de catre Curtea de Apel? Precizez ca am cerut ... (vezi toată discuția)
Hotararile pronuntate in recurs se pot ataca si se comunica la domiciliu? Pasare1 Pasare1 Nefondat Solutie: Respinge, ca nefondat recursul formulat de catre reclamant impotriva judecatoriei. Respinge ca nefondata cererea intimatului privind ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire împotriva unei hotãrâri de respingere a recursului _Oana_ _Oana_ Buna seara! Va rog sa fiti amabili, si va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune juridica si anume, intr o cauza ce are ca obiect restituire taxa auto, ... (vezi toată discuția)