Buna ziua.
Am o nelamurire care ma framanta.
Sunt administrator la o asociatie si de anul trecut am dat in judecata cativa locatari rauplatnici.
Totul a mers bine , am obtinut hotararile judecatoresti pe care le vroiam pana la ultimul proces la care instanta mi-a respins actiunea ca nefondata apoi mi-a respins si recursul.
Problema e ca din 5 dosare 4 le-am castigat iar cu al cincilea nu pot face nimic.
Intrebarea mea este :Se mai poate face ceva pentru a modifica a 5-a sentinta?inafara de recurs. Exista vreun termen legal pentru asta. Mie nu mi se pare normal ca 4 hotarari sa vie bune si una nu tinand cont ca toate au aceiasi obiect de judecata
am dat in judecata 5 persoane toate avand ca obiect pretentii banesti.
Patru din actiuni instanta le-a considerat justificate si mi-au admis actiunea obligand paratii la plata , iar la al 5-lea mi s-a respins actiunea ca nefondata. Toate 5 dosare au fost judecate de catre un complet diferit.
La acest al-5-lea dosar de curand mi s-a respins si recursul tot ca nefondat.
Eu nu inteleg logica acestei judecati.
Toate cele 5 dosare sunt identice au acelasi obiect al cererii, am depus acelasi documente justificative, doar ca nu inteleg de ce acest judecator a considerat nejustificata cererea in comparatie cu ceilalti 4 colegi ai sai.
Ce pot sa fac sa indrept aceasta hotarare ?Mai am vreo sansa
Da, doua hotarari definitive potrinice constituie motiv pentru admiterea in principiu a unei cereri de revizuire.
Atentie, revizuirea constituie o cale extraordinara de atatc la care se paote apela dupa exercitarea cailor ordinare de atac : recurs, apel
asa este, aveti la indemana posibilitataea introducerii unei cereri de revizuire a acelei hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile . motivul este tocmai acesta expus de dvs, si anume faptul ca exista hotarari definitive potrivnice, date de instante de aceslasi grad sau de grad diferite, in una si aceeasi pricina , intre acelesi persone, avand aceeasi calitate .
termenul de revizuire este de o luna .