avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ultima versiune a legii nr. 188/1999
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ultima versiune a legii nr. 188/1999

Buna ziua!
va rog sa-mi spuneti care este ultima versiune actualizata a legii nr. nr. 188/1999, si unde o pot consulta cu toate actualizarile si modificarile ei.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:54, 3 Septembrie 2014
Legea nr.188/1999, actualizata 2014, privind Statutul functionarilor publici
[ link extern ]
Nelamurirea mea este cu privire la art .57, alin. (7) si nota acestuia:
"(7)Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
*) Conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea functionarilor publici de conducere, in cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, precum si pentru functionarii publici care ocupa o functie publica de conducere, pe o perioada de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
*) Functionarii publici prevazuti la alin. (1) sunt obligati sa indeplineasca conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termenul prevazut, sub sanctiunea eliberarii din functia publica.
..."
In situatia in care candidatul la functia publica de conducere nu are studii de masterat sau postuniversitare, ce posibilitati are de a participa la concurs? Ce presupune exercitarea cu caracter temporar a functiei publice de conducere? Care este termenul prevazut (raportat la prezent) prevazut la a-2-a steluta. Sa inteleg ca poate ocupa functia doar temporar, pana la indeplinirea conditiei de studii de master sau postuniversitare finalizate intr-un anume termen?
Multumesc.
Temporar poate insemna si pana la scoaterea postului la concurs.

In general ,posturile de conducere sunt ocupate temporar prin delegatie - nu se mai organizeaza concurs pentru ocuparea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru participarea la concursul de recrutare pentru ocuparea functiilor publice de conducere rodica213 rodica213 Potrivit art. 57 alin. 7 din Legea nr. 188/1999 \"pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, ... (vezi toată discuția)
Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere? duduionescu duduionescu Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul ... (vezi toată discuția)
Sef serviciu la institutii bugetare lumi71 lumi71 Stiu ca la institutiile bugetare Seful de serviciu trebuie neaparat sa detina diploma de master, chiar daca studiile superioare sunt de lunga durata. Ceea ce ... (vezi toată discuția)