avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil "2"
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil "2"

Buna ziua Am o mare dilema.. Am ofetita nascuta la data de 27 01 08 si sunt insarcinata in 4 saptamani. Dupa calculele mele ar trebui sa nasc aproximativ pe data de 15-20 ianuarie 2010 inainte de a implini fetita doi ani. Ce trebuie sa fac pt a benefiaci de indemnizatia de crestere copil pt al doilea copil (pt primul beneficiez) . :(:help: Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 17:30, 22 Mai 2009
veti face cerere catre angajatorul dvs. dupa care veti intocmi acelasi dosar ca si pentru primul copil.
Ar mai fi o problema "Angajatorul"=perioada de somaj pt mine Eu din somaj am intrat in prenatal-postnatal-crestere copilsi cum trebuie sa procedez??? .Va multumesc mult
pai trebuie sa procedati ca si la primul dosar pentru CCC. In cazul dvs va veti adresa AJOFM intrucat perioada in care ati beneficiat de CCC + indemnizatie se considera stagiu de cotizare
Buna ziua ,

Sunt studenta in anul 3 la drept si nu inteleg de ce nu pot primi indemnizatia de crestere a copilului decat dupa ce-mi dau licenta , dupa ce-mi dau llicenta mai sunt studenta la zi .. ? si atunci ... , va rog sa ma lamuriti si pe mine cum as putea aborda problema la ITM in asa fel incat sa pot beneficia de indemnizatie ,
1. Conditia ca sa puteti beneficia de indemnizatie crestere copil este prevazuta in OUG 148/2005:
Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei.
(2) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
l) se află în perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenţă sau de diplomă, în vederea angajării ori, după caz, trecerii în şomaj, potrivit legii.
2. Problema se transeaza la Agentia de prestatii sociale si nu la ITM

Alte discuții în legătură

A doua sarcina,dar al 4-lea copil (prima-tripleti) elenyak elenyak Buna, Sunt o mamica de tripleti,momentan angajata cu contract pe per.determinata,dar care se prelungeste tot cucate 6 luni,daca as ramane insarcinata,as ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii sarcina gemelara madalinamorariu madalinamorariu Buna ziua. As dorii sa stiu ce indemnizatii sunt in cazul unei sarcine gemelare. De asemeni as dorii sa stiu daca , concediul pre si post natal este la fel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - c.m. perioada determinata alexandra001 alexandra001 Buna ziua. Sunt angajata din data de 15.sept.2009 , am ramas gravida in februarie si am o sarcina gemelara. Contractul de munca este pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)