avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil - c.m. perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil - c.m. perioada determinata

Buna ziua. Sunt angajata din data de 15.sept.2009 , am ramas gravida in februarie si am o sarcina gemelara. Contractul de munca este pe perioada determinata care expira la data de 15.iun.2010. Am posibilitatea sa ma angajez intr-un alt loc din 15.iun.2010. In cazul in care nasc la sapte luni ( prematur) adica in august atunci mai beneficiez de indemnizatie? Avand in vedere ca in felul acesta nu am un an de zile lucrat....
Se pimeste indemnizatie pentru ambii copii?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 23 Martie 2010
nu trebuie sa va angajati neaparat, la expirarea contractului individual de munca, in data de 15.06.2010 veti putea intra in somaj si beneficia de somaj, adica veti putea primi indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copiilor
In situatia in care nasterea se produce inainte de termen, stagiul necesar deschiderii dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumtiva a nasterii, certificata de medicul de specialitate.
Veti primi indemnizatie pentru ambii copii ... Potrivit legii, cuantumul indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1) din OUG nr.148/2005 se majoreaza cu 600 lei pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti, incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizațiile pentru copiii gemeni GeorgeConstantin09 GeorgeConstantin09 Au dreptul ambii copii la indemnizatie dacă provin d într-o sarcină gemelara? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copii gemeni Andreea99 Andreea99 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. In cazul nasterii a unei perechi de gemeni ce drepturi au ambii parinti la concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)