avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copii GEMENI
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copii GEMENI

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. In cazul nasterii a unei perechi de gemeni ce drepturi au ambii parinti la concediu de crestere copil? Exista posibilitatea ca ambii parinti sa stea in acelasi timp in crestere copil, unul pentru primul copil, iar celalalt pentru al doilea copil, iar fiecare parinte sa primeasca indemnizatia de crestere copil de 85% din veniturile din ultimele 12 luni? Ce lege reglementeaza concediul de crestere copil si respectiv indemnizatia primita de parinti? Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 9 Noiembrie 2021
OUG 111/2010 este baza legala.

Cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.

In speta, doar unul dintre parinti poate beneficia de indemnizatie pentru sarcina gemelara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii gemeni Silviu Brandusa Silviu Brandusa Buna seara! Am si eu o intrebare/nelamurire.. Sotia a nascut 2 copii ( sarcina gemelara ) si am auzit tot felul de variante, cum s-ar plati indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - sarcina multipla Anghel.raluca Anghel.raluca Buna ziua! Urmeaza sa nasc gemeni in August 2018. Cum se acorda indemnizatia pentru crestere copil? Inteleg ca se aplica 85% din media veniturilor nete ... (vezi toată discuția)