avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunic

Buna seara!

As dori sa ma lamuriti intr-o problema.Bunicul meu a decedat in anul 1999 si nu s-a dezbatut succesiunea pana in prezent,iar tatal meu a decedat in anul 2011 si nici noi nu am facut succesiunea.
Unchiul meu si bunica mea de 80 de ani ma ameninta ca ma tarasc in instanta in cazul in care nu merg la notar .
Se poate dezbate succesiunea bunicului,fara succesiunea tatalui meu?

Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 18:39, 3 Septembrie 2014
Da, se poate ! Succesiunea bunicului poate fi facuta separat, ca fiind succesiune tubular asi apoi se poate face si cea a tatălui . Important este sa stii ce semnezi si daca nu esti de acord cu " împărțeala" pur si simplu sa nu semnezi. Daca te cheamă in judecată este bine sa-ti angajezi un avocat.
Va multumesc!
Dansi doresc sa ma despagubeasca pe cota mea parte din apartament conform grilei notarilor,pot cere mai mult decat in grila,avand in vedere ca succesiunea trebuia sa se faca in urma cu 15 ani si atunci erau alte preturi la apartamente?Prin despăgubire se intelege ca am renuntat?Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Succesiunea bunicului si cea a tatalui , sunt lucruri diferite , in care dvs. aveti drepturi diferite . Si cote diferite. Atentie mare ce va pun rudele sa semnati....
Dupa bunicul dvs , aveti o cota mai mica, se imparte intre bunica si cei doi frati , unchiul si tatal decedat , respectiv, dvs. in calite de mostenitoare , daca nu mai aveti frati.
Dupa tatal dvs , daca nu mai traieste mama dvs sau erau divortati si nu mai aveti alti frati , doar dvs. mosteniti toate bunurile pe care le-a detinut tatal dvs.
Daca acceptati sulta , plata unei sume de bani in urma succesiunii , nu veti mai putea avea alte pretentii. Sincer, acum 15 ani , deci 1999-2000, preturile erau cam la fel , poate si mai scazute, puteti verifica. Mai bine aflati concret in ce consta dreptul dvs, ce aveti de mostenit mai exact , vorbiti cu un notar , cu un avocat si poate puteti sa negociati ceva cu rudele .Poate aveti dreptul chiar la un apartament , e bine sa va informati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune. madmax80 madmax80 Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Este vorba de o casa construita de aprox 45 de ani unde locuieste mama mea si unchiul meu. Tatal meu a murit cand aveam 6 ... (vezi toată discuția)
Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)