avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decaderea din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decaderea din drepturile parintesti

buna ziua!va multumesc mult pentru acest site deoarece am vazut aici raspunsul la multe intrebari care ma macinau!Acum am o problema f grava si nu stiu cum sa procedez, poate ma poate sfatui cineva!Am un copil de 4 ani, pe care atunci cand l am facut, acel barbat era casatorit, dar care la momentul acela ,,cica,, nu mai avea nicio treaba cu sotia lui, doar acte!a fost totul o minciuna, ptr ca acest om a mers intr o viata dubla, pana am prins eu adevarul!Cum pot face ca sa obtin custodia totala a copilului, avand in vedere ca este casatorit, si avand in vedere ca am multe probe in care m a lasat in casa singura cu copilul zile intregi, saptamani pot zice! pot invoca faptul ca este casatorit si are familie???copii nu are, ptr ca ea nu a vrut!eu copilul nu l pot lasa in preajma lui, plus ca e navigator si in 4 ani de zile, 2 a fost plecat, plus escapadele lui cu alte femei!Vreau sa rup orice legatura, si sa ne lase in pace!
Cel mai recent răspuns: tartaioana , utilizator 23:28, 5 Septembrie 2014
Răspunsul la prima întrebre e : DA
În privinţa pensiei alimentare, instanţa îl poate obliga la plata a 25% din venitul minim pe economie dacă declară că nu are deloc venituri, dacă dvs. puteţi obţine dovada veniturilor lui din străinătate, de la firma angajatoare, instanţa îl poate obliga la plata unei cote părţi din acel venit; dar dacă nu vrea, nu plăteşte, dacă nu plăteşte, îi puteţi face plângere penală, rămâneţi cu ea :( sau să-l executaţi silit dacă are imobile, maşini, conturi pe numele său , dacă sunt pe numele soţiei, rămâneţi şi cu banii daţi la executor. :hm:
Daca copilul nu vrea să plece cu el, poate spune NU vreau şi nu va pleca.Numai că trebuie să dovediţi că nu dvs. sunteţi cea care v-aţi împotrivit: martori, înregistrări video ;)
In caz de divort , instanta hotaraste, odata cu pronuntarea acestuia, asupra raporturilor dintre parintii divortati si copiii lor minori, tinand seama de interesul superior al copiilor, de concluziile raportului de ancheta psihosociala, precum si, daca este cazul, de invoiala parintilor.( aceasta poate fi consfintita intr-o tranzactie , semnata de ambele parti litigante )

Dupa divort, autoritatea parinteasca se exercita de catre ambii parinti, in afara de cazul cand instanta decide altfel.( instanta de judecata, tinand cont de intelegerea survenita intre parti , avand in vedere si alte probatorii , ancheta psihosociala efectuata , spre exemplu, poate dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti ).


Astfel, daca exista motive intemeiate, sustinute si de intelegerea intre cei impricinati , instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

(celalalt parinte pastreaza doar dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului si poate avea stabilit un program de vizitare, derulat in intervale de timp determinate).



Pensia de intretinere poate fi stabilita si printr-o suma de bani, globala , care sa asigure anumite cheltuieli.



Indicati societatea la care tatal copilului este angajat .


Pensia de intretinere va fi datorata de la data cand instanta de judecata va fi sesizata, prin cererea introductiva, pensia de intretinere poate atinge plafonul maximal prevazut de Codul civil, asadar, obligatia de intretinere va fi realizata prin remiterea a 25 % din venitul net obtinut .( plafonul este modificat daca este asigurata subzistenta altor copii ).


Hotararea judecatoreasca este executorie de drept, asadar, in cazul in care nu se indeplineste de buna voie obligatia de intretinere sau exista o plata partiala, va puteti adresa executorului, urmand a se popri veniturile salariale sau a fi indestulata creanta prin executare silita, mobiliara si imobiliara .( executarea silita poate fi realizata prin toate formele sale ).

Neplata , cu rea credinta, a obligatiei de intretinere reprezinta elementul constituiv al infractiunii de abandon de familie, ( actiunea penala este pusa in miscare plangerea penala prealabila , introdusa , in mod obligatoriu , in termen de doua luni de la data cand a fost savarsita fapta ).


Prezentati-va la proces.In probatiune , solicitati interogatoriul , inscrisuri si martori.



Succes.
Nu pot pune copilul in postura de a alege!pentru ca are doar 4 ani si nu e cazul!oricum daca vrea sa l atraga il atrage prin alte metode, cu alte cuvinte v a incerca sa l cumpere!Multumesc
Nu puteți pune copilul să aleagă, dar nici D-voastră nu puteți alege ca un copil să aibă sau nu tată.
Dreptul de a avea tată e al copilului și nu al D-voastră.

Odată recunoscut copilul, tatăl are dreptul de a exercita autoritatea părintească în comun cu mama, în afară de cazurile în care instanța hotărăște că acest lucru nu e în interesul copilului.

Faptul că tatăl copilului are o altă familie nu are nici un fel de relevanță, mai ales că D-voastră ați știut de la început acest lucru.
Vreau sa va intreb si eu ceva :daca custodia e comuna dar copilu locuieste la mama, sa deschis alt proces ptstabilirea programului de vizita dar tatal nu a petrecut nici o data o ora cu minora iar minora de 4 ani nu doreste sa mearga in vizita la tata, e hartuita psihic de tata prin apelurile telefonice, ce este de facut in legatura cu cazul acesta?

Alte discuții în legătură

Drepturi parintesti in urma divortului OanaAlex OanaAlex Buna ziua. Va rog ajutati-mă cu un răspuns. Am divorțat in 2009, iar in sentinta de divorț nu se specifica drepturile tatălui ( in urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort pronuntata in 2009, tatal vrea sa ceara custodie comuna....ce se poate schimba in situatia actuala? sonia2014 sonia2014 Buna seara. In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Plasament minor ronaldo83 ronaldo83 Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)