avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare cash
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare cash

Buna ziua
patronul a incasat un avans cash (suma care depaseste 10000 lei) de la un client ulterior patronul a depus banii in banca (div incasari) acum trebuie facuta factura clientului ,intrebarea mea este ce note ctb trebuie sa fac eu si cum stinge clientul banii din ctb lui.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:36, 6 Septembrie 2014
Buna ziua,

1. Factura de avans 4111 = %
419
4427 ( daca este cazul)

2. Incasare cash ( pt care trebuie emisa chitanta catre client)
5311 = 4111

3. Depunerea in banca
581 = 5311
5121 = 581
1.prb este ca furnizorul nu poate emite chitanta deoarece suma depaseste suma de 5 000 lei
2.cum stinge clientul factura deoarece el a platit cash
Emiteti 3 facturi (sau mai multe) de avans cu chitanta aferenta, fiecare sa nu depaseasca 5.000 lei, in zile diferite.

Presupun ca asa a si incasat banii si doar i-a dus la banca intr-o suma mai mare de 10.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie incasare factura Chris-Cross Chris-Cross Un client imi da 10.000 ron pentru stingerea unei facturi.Eu depun banii la mine in cont in numele lui.Urmatoarele inregistrari contabile sunt ... (vezi toată discuția)
Factura avans servicii gabi.b gabi.b Pe data de 01.10.2010 am facut o factura de avans servicii cf. contract si pe data de 10.10.2010 am incasat prin banca contravaloarea ei. Avans servicii ... (vezi toată discuția)
Venituri in avans birta birta o incasare prin banca pentru firma constructii in decembrie 2009 poate fi operata in 472 fiind lucrari ce se vor executa in 2010 deci si cheltuielile se vor ... (vezi toată discuția)