sunt divortata si urmeaza sa ma recasatoresc. am sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa de judecatoria de sector.
am auzit recent ca dupa pronuntarea divortului este necesar sa merg la starea civila si sa solicit inregistrarea sentintei de divort in registrul starii civile.
este adevarat? care este procedura? pe site-ul primariei nu sunt informatii...
pe internet pe un forum.
cautam informatii despre sentinta de divort pe care trebuie sa o depun la starea civila. daca este suficienta o copie xerox simpla sau trebuie sa las un exemplar legalizat de judecatorie. eu am un singur exemplar...
Al.6 din art.619 ( vechiul cod de procedura civila) in care se prevedea ca " instanta la care hotararea de divort a ramas irevocabila, o va trimite din oficiu la serviciul de stare civila unde a fost incheiata casatoria..." a fost introdus prin legea 71/2011, astfel ca inainte de intrarea in vigoare a legii era necesara deplasarea la serviciul de stare civila cu un exemplar al hotararii de divort ( din cate imi aduc aminte cu o copie xerox a hotararii legalizate) pentru efectuarea mentiunii desfacerii casatoriei.