avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inregistrare sentinta divort in registrul starii civile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inregistrare sentinta divort in registrul starii civile

buna ziua!

sunt divortata si urmeaza sa ma recasatoresc. am sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa de judecatoria de sector.
am auzit recent ca dupa pronuntarea divortului este necesar sa merg la starea civila si sa solicit inregistrarea sentintei de divort in registrul starii civile.
este adevarat? care este procedura? pe site-ul primariei nu sunt informatii...

multumesc anticipat.
ana
Cel mai recent răspuns: anamaria2015 , utilizator 09:17, 8 Septembrie 2014
Unde ati auzit ?
Un exemplar al hotararii il comunica instanta la starea civila.
pe internet pe un forum.
cautam informatii despre sentinta de divort pe care trebuie sa o depun la starea civila. daca este suficienta o copie xerox simpla sau trebuie sa las un exemplar legalizat de judecatorie. eu am un singur exemplar...

multumesc pentru raspuns :)
Al.6 din art.619 ( vechiul cod de procedura civila) in care se prevedea ca " instanta la care hotararea de divort a ramas irevocabila, o va trimite din oficiu la serviciul de stare civila unde a fost incheiata casatoria..." a fost introdus prin legea 71/2011, astfel ca inainte de intrarea in vigoare a legii era necesara deplasarea la serviciul de stare civila cu un exemplar al hotararii de divort ( din cate imi aduc aminte cu o copie xerox a hotararii legalizate) pentru efectuarea mentiunii desfacerii casatoriei.

multumesc foarte mult pentru raspuns!
numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie legalizata Vasile Rascanu Vasile Rascanu Scuzati-mi intrebarea, eu o consider stupida, dar asa mi s-a spus de catre un notar acreditat : Copia legalizata a unul ceritificat de divort se face numai la ... (vezi toată discuția)
Sentinte divort si partaj ysis81 ysis81 buna ziua. In urma divortului si partajului am investit sentintele ca fiind definitive, am primit exemplarul cu stampila si timbru, dar oficiul de cadastru la ... (vezi toată discuția)
Sentinta pierduta clarissioana clarissioana trebuie sa depun documentatia necesara pentru obtinerea cartii de identitate a fiicei mele si printre documentele necesare ce trebuie depuse se afla si ... (vezi toată discuția)