avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan

Am un teren extravilan dat in arenda la o asociatie Agricola. Titlul de proprietate are inscrise doua suprafete aflate in parcele diferite. doresc sa vand o suprafata de 1Ha )una din parcele).
1. Care sunt actele necesare pentru vanzare
2. Care sunt taxele ce trebuiesc platite (teren categ.2)
3. Cumparatorul a propus si varianta ca el sa devina coproprietar cu un procent de ~30%. Care sunt avantajele si dezavantajele acestei propuneri.

Nota. Terenul nu are facuta cartea funciara
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 19:23, 3 Septembrie 2014
Primul pas, obligatoriu in cazul vanzarii, este înscrierea in Cartea funciara. Cand veti face aceasta operatiune inscrieti fiecare suprafata in mod separat in Cartea funciara. Ulterior mergeti la un notar care va va explica el pasii urmatori ( afisare la primarie 30 zile ) , etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren in contract de arenda Gabriel GRUIA Gabriel GRUIA Bună ziua, În urma unui proces de partaj, ieșire din indiviziune pentru un teren agricol extravilan am devenit proprietarul unei suprafețe pe care doresc ... (vezi toată discuția)
Notarea posesiei pentru suprafețe în plus care depășesc procentele din l7/1996. GicaRo GicaRo Bună ziua, Mai jos descriu o situație pentru care cer sprijinul celor cu expertiză în domeniu, cu mulțumiri anticipate. În urma măsurătorilor ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)