avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Oficializarea unei pedepse prescrise
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Oficializarea unei pedepse prescrise

Buna ziua,
Fratele meu a primit in 2002 o condamnare de doi ani pentru furt. Dar si-a intemeiat familie in Canada si nu e prea interesat sa revina in Romania.
Eu cred ca i s-a prescris deja pentru ca au trecut mai mult de 10 ani.
Imi poate spune cineva ce demersuri trebuiesc facute pentru ca prescrierea sa devina oficiala?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:31, 4 Septembrie 2014
Exista intreruperea cursului prescriptiei si prescriptia speciala. Este suficient sa se fi prescris o data si nu va mai fi urmarit penal. Nu cunosc sa existe un certificat de prescriere, pur si simplu orice incercare de a-l urmari penal pentru fapta respectiva va fi inutila daca a intervenit prescriptia.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
Trebuie vazut daca intre timp nu s-a intrerupt termenul de prescriptie si sa depuneti contestatie la executare.
Dom' Georgescu ati incurcat institutiile, prescriptia speciala o gasim la prescriptia raspunderii penale.
Domnul Patrascu,
Unde/cum se poate verifica daca s-a intrerupt si unde se depune aceasta contestatie la executare? O pot depune eu ca membru al familiei?
stie cineva ceva concret pe aceasta tema?
Ca membru de familie nu cred ca se poate, cel putin nu fara un mandat in sensul asta. Dar nu-l impiedica nimeni sa sune un avocat din Romania si sa-l puna la treaba.

Alte discuții în legătură

Executare silita Ionut Anonim Ionut Anonim In luna april mai 2016 mi s a facut ultima poprire pe salariulsalariu la firma X(in 13.042016 am schimbat locul de munca la firma Y)...in 12.03.2018 am primit ... (vezi toată discuția)
Incalcare sentinta judecatoreasca de catre executor alanss alanss Buna ziua! Am o decizie judecatoreasca de anulare a actelor de executare silita pentru un credit de nevoi personale. Pentru o luna executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
Prescrierea pedepsei laubalaur139 laubalaur139 buna ziua . am o mare problema, o condamnare de 7 ani, cu executarea pedepsei din sept 2001. au trecut cei 7 ani, au trecut si cei 5 ani, termen de prescriere ... (vezi toată discuția)