avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat, denuntare, proces-verbal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat, denuntare, proces-verbal

Buna seara!In data de 15.05.2014, in calitate de proprietar am semnat un contract de comodat, prin care imi imprumutam dreptul de folosinta asupra imobilului, pe o perioada de cinci ani.Contractul a fost denuntat, cu acordul ambele parti,cu obligatia existentei procesului -verbal de predare primire.In momentul realizarii acestuia, am constatat, ca proprietatea se prezinta astfel:imobilul, situat intr-o zona inscrisa in patrimoniul istoric a fost extins, ca amprenta la sol, recompartimentat, iar o parte a fost deteriorata de existenta, a unui numar, de aprox 50 de pisici.In plus, in imobil am gasit obiecte de uz sanitar,termic, obiecte de abient,care in afara faptului ca sunt elemente decor nu sunt utilizabile datorita lipsei racordurilor si lucrarilor aferente.Mi se "sugereaza" a le plati.Precizez :comodatarul nu a avut acordul meu pentru toate lucrarile facute si de asemenea de buna credinta si necosinderand ca imi pot insusi bunuri pe care nu mi le doresc cum as putea sa imi "repatriez"proprietatea???De asemenea, mi se cere sa semnez, de luare in primire a acestor bunuri "cazate" pe proprietatea mea.Am incercat, sa ma inteleg cu firma care a prestat serviciile de ..."amenajare",cerand chiar transferarea sumei investite,de la comodatar catre mine, de a prelua contracul de prestari servicii intre dansii si comodatar dar...nu mi se poate pune la dispozitie contractul sau nici un alt tip de document, prin care, cei doi s-au inteles.Nemaintelegand, cum as putea sa inchei acest pv de predare primire,si sa imi reintru total in drepturi, am apelat la stiinta dumneavoastra.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgedr72 , utilizator 14:42, 4 Septembrie 2014
Nu am inteles foarte bine problema dumneavoastra.
Imobilul face parte din patrimoniul istoric?
Avea toate autorizatiile necesare inclusiv de la Agentia pentru inspectia monumentelor ?
Cel mai bine este sa angajati un avocat care sa vada exact situatia de fapt si sa gasiti, impreuna, cea mai buna solutie, pentru incheierea acestui proces verbal!
Buna ziua!
Imobilul este situat intr-o zona inscrisa in patrimoniul istoric, mai precis spus, intr_ zona declarata ansamblu istoric cnf lg 422/2001 iar art 24 din aceasta lg interzice orice lucrari fara avizului Ministerului Culturii si al Cultelor dupa caz al serviciilor publice deconcentrate ale Ministerului Culturii si Cultelor.
Va multumesc,
Mihaela Moraru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile incadrarii unui imobil in monument istoric ama ama buna ziua, m-ar interesa in ce situatie un bun imobil poate fi introdus pe lista imobilelor clasificate ca monument istoric. Care sunt criteriile si ... (vezi toată discuția)
Evaluator monument istoric aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Pentru evaluarea financiara in vederea cumpararii a unui imobil monument istoric clasat in grupa B, de ce fel de evaluator am nevoie? Cu ce fel de acreditari? (vezi toată discuția)
Locuința în zona protejata Laleli123 Laleli123 Bună seara.Locuiedc într-un imobil mixt.Apartamentul pe care îl dețin este cu chirie la stat, restul imobilului fiind deținut de doi proprietari.Terenul ... (vezi toată discuția)