avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute de trecere - e necesar si acordul sotiei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute de trecere - e necesar si acordul sotiei proprietarului?

Detin un teren fara cale de acces, iar un vecin in varsta este de acord sa imi acorde servitute de trecere pe terenul sau. Problema este ca acest proprietar este casatorit si are copii. Precizez ca nu mai locuieste cu sotia sa si nu mai tine legatura cu aceasta sau copiii de ani de zile. Terenul pe care il detine este mostenirea lui de la parinti, iar titlul de proprietate asupra terenului este pe numele lui. Pe terenul respectiv se afla si o casa, proprietate comuna, construita in timpul casatoriei.
Intrebarea mea este urmatoarea: este nevoie de acordul sotiei si eventual al copiilor pentru a finaliza un posibil acord? E posibil ca actele sa nu poata fi incheiate sau sa fie contestate ulterior? In situatia data este necesar acordul acestor rude (la realizarea cadastrului, a dezmembrarii, a acordului de obtinere a servitutii de trecere)?
Cheltuielile privind cadastrul si dezmembrarea pentru terenul vecinului vor fi suportate de mine. E posibil sa inchei, inainte de declansarea procedurii de cadastru, un acord notarial prealabil cu vecinul prin care acesta sa se oblige ca imi va acorda servitute de trecere?
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
ancaiacb, utilizator

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere ancaiacb ancaiacb Detin un teren fara cale de acces, iar un vecin in varsta este de acord sa imi acorde servitute de trecere pe terenul sau. Problema este ca acest proprietar ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren fara acordul unui proprietar! ININA10 ININA10 Buna ziua. Iata problema: 2 persoane (A si B) sunt proprietarele unui teren si doresc sa il dezmembreze. Niste vecini ii roaga sa isi alipeasca terenul de ... (vezi toată discuția)