avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare autoturism

se poate cumpara un autoturism si dupa sa se poata pastra documentele (certificatul de inmatriculare, cartea de identitate, asigurarea, rovinieta) pe numele "vechiului' proprietar.....doar contractul de VC va fi declarat la administratia financiara...
ce probleme pot aparea..pt comparator..dar pt vanzator..?..multumesc
Cel mai recent răspuns: gheorghe1938 , utilizator 13:15, 4 Septembrie 2014
Norma in vigoare prevede obligativitatea cumparatorului pentru finalizarea procedurii de inmatriculare auto,in termen de 30 de zile de la incheierea documentului de achizitie
Vanzatorul poate sa primeasca toate amenzile,cumparatotrul poate sa suporte sanctiunile pentru circulat cu bun mobil apartinand unui tert de la care nu detine procura,contract de comodat
Va multumesc pt raspuns, am inteles raspunsul dvs...dar ..vanzatorul merge la Adm Fin cu CV si auto va fi scos si registere/rol..
acum, daca cumparatorul este de rea credinta/sau.. si nu schimba doc..pe numele lui,,este o alta situatie....consider ca vanzatorul este exonerate de tot ce decurge ...DACA GRESESC VA VOG SA MA CORECTATI>>

Teoretic si practice in momentul in care va fi o amenda de circulatie..sau amenda pt rovinieta..eu zic ca, CV va fi scos la inaintare..si nu cred ca vanzatorul la plati!!!!

Va rog sa-mi confirmati daca este asa sau nu...
Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
gheorghe1938, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto fara schimbarea proprietarului kkmak kkmak Vreau sa vand un auto(mai exact un Pick-Up Dacia 1.9Diesel) si avend taxa de mediu extraordinar de mare pe langa cat de veche este masina,daca cumparatorul nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto taxa recuperata mozesistvan mozesistvan Buna ziua Am o masina pe care as dori s-o vand, dar are taxa de poluare recuperata(peste 1000 euro, deci urmatorul proprietar clar nu o v-a plati). ... (vezi toată discuția)
Obtinere certificat inmatriculare fara certificat fiscal escurf escurf Buna ziua, am in autovehicul,inmatriculat in 2013,timbrul de medium platit,anul Avesta am schimbat caroseria,am facut demersurile legale la Registrul auto,am ... (vezi toată discuția)