avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata rate la credit - poprire salariala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata rate la credit - poprire salariala

Buna ziua,
in 2007 am facut trei credite in valuta, in EURO mai exact, primul (la Raiffaisen), credit de nevoi personale cu ipoteca pe un apartament, al doilea (la BCR) am cumparat o garsoniera in care locuiesc si am girat cu ea, iar la acest credit o am pe mama mea ca si coplatitor(girant), iar al treilea credit de nevoi personale si am mai scos 3500 de EURO(la Raiffaisen).

In 2008 prin luna martie am ramas in urma cu ratele dar in decurs de 2 luni am recuperat si am fost la zi cu ratele pina anul acesta 2014 in luna mai cind mi sa pus o poprire pe toate conturile (inclusiv pe conturile in valuta unde depun rata lunar). Aceasta poprire este pusa pe salariul meu deoarece nu am achitat o factura la Vodafone in anul 2012, cand telefonul mi-a fost furat, persoana aceea binevoitoare, pana cand sa blochez abonamentul, a incarcat factura. S-a ajuns la executor trecand prin toata procedura, iar in acest moment sunt executat prin poprirea conturilor si a salariului.

Din aceste motive eu nu pot sa-mi platesc ratele, pentru ca in momentul in care depun banii in conturi pentru rate, acesti bani se duc automat la executor.
Eu doresc sa achit aceste rate, am banii fizic, dar cele 2 banci de mai sus nu imi accepta nicicum plata numerar directa, ca numai prin conturi, si deja s-au facut mai mult de 3 luni de intarziere cu plata si nu doresc ca si aceste banci sa apeleze la vreun executor pentru executare si toate procedurile aferente acesteia.

V-as ruga, sa imi spune-ti va rog ce solutii as avea? Ce as putea sa fac in acest caz? Mi se pare absurd ca banca sa nu imi accepte banii atata timp cat eu doresc sa achit aceste rate! Trebuie sa existe o metoda, functionarii de la banci dau din umeri si nu ofera alta alternativa.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Hamann , utilizator 19:56, 21 Octombrie 2014
O solutie ar fi sa plateasca coplatitorul. Daca este de acord mama dvs. sa devina coplatitor la toate creditele, ulterior poate sa plateasca ea toate ratele.
Dar din pacate mama nu mai poate fi coplatitor, niciunde. Alte solutii? multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ifn indatoreaza peste suta lavsuta bibicarina bibicarina Am un salariu de 3500,la o banca normala, și ifn active pe care le achit am la un singur ifn 2 credite al doilea credit a pus pe mama Codebitor, pe urma am ... (vezi toată discuția)
Executare silita MonicaMal MonicaMal Buna seara. Am si eu o intrebare. Am 2 credite (Lei si Euro) la banci diferite. Cel in lei a intrat in executare silita, si s-a facut 1/3 poprire pe salar. Din ... (vezi toată discuția)
Intrebare poprire mileaionut mileaionut Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la o poprire asupra salariului meu . In anul 2009 , mi s-a pus poprire pe salariu , pentru un credit la care au ... (vezi toată discuția)