Mă refer la acest act
METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVÃŢÃMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ªCOLAR 2014-2015
[ link extern ]
care la art 31 prevede că pentru ocuparea unei catedre de informatică trebuie să susţii o probă practică. această probă practică este de fapt un examen structurat pe 3 subiecte, profesorul demonstrându-şi abilităţile în faţa unui calculator.
la alin 6 se prevede totuşi că "La aceste probe nu se admit contestaţii, hotărârea comisiei pentru evaluarea probei practice/orale rămânând definitivă"
:O:O
pe lângă această prevedere care mie mi se pare ileagală, neconstituţională, nedreaptă, ne, ne, ne se ajunge la o situaţie aberantă şi anume
absolventul unei Facultăţi de Informatică din cadrul unei Universităţi de stat ajunge să fie testat o oră pentru tot ce a învăţat el în 3 sau 4 ani.
la examenul desfăşurat la ISJ Bacău s-a prezentat şi soţia mea împreună cu alţi 3 candidaţi, toţi 4 fiind respinşi. rezultatele nu au fost afişate nicăieri, doar li s-au înmânat câte o adeverinţă prin care se spune că au picat.
ªi toţi 4 consideră că meritau cel puţin 7. Doamne iartă-mă pentru nota 5 trebuia să ştii să desenezi în paint şi să faci nişte tabele în word. Dar cum la noi în România posturile se dau majoritatea pe pile de aici şi respingerea candidaţilor. Paradoxal unul dintre cei respinşi e profesor de informatică de ani de zile, doar că nu e titular unde predă, el detaşându-se în fiecare an. Acum el pierde detaşarea că nu a luat examenul ăsta.
Anul ăsta înţeleg că nu se poate face nimic, dar doresc pentru la anul să se schimbe această aberaţie.
Cui trebuie să mă adresez?