avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... nedreptate in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

nedreptate in invatamant

Buna ziua,astazi mi s-a dat sa traiesc o mare nedreptate,va rog sa-mi raspundeti si sa-mi dati solutii.In urma examenului national de titularizare din data de 21 iulie2014,examen la care am luat nota 10,am luat un post scos la titularizare de catre o anumita scoala.Mentionez ca am optat pentru invatamantul prescolar.La scoala respectiva sunt arondate mai multe gradinite.Postul pe care l-am luat eu a fost scos la concurs pe perioada nedeterminata,deci post vacant pe 4 ani.La postul scos la concurs a fost trecuta scoala nefiind specificata gradinita. In urma consiliului de administartie intrunit de directorul scolii,in data de 27 august 2014,mi s-a dat sa aleg intre 2 gradinite,am ales una dintre ele,am depus o cerere cu care au fost de acord toti membrii acelui consiliu,cerere aprobata si inregistrata.Acum problema:s-a schimbat directorul si m-am trezit astazi ca vine si ma anunta ,verbal,ca locul meu este la o alta gradinita,alocata scolii,gradinita care nici nu a fost mentionata la acel consiliu de administratie.Am cerut explicatii si mi s-a zis asa: codul pe care eu l-am specificat in cadrul sedintei publice de repartizare a posturilor vacante,apartine acestei gradinite si eu trebuie sa plec acolo.Mentionez ca am fost la inspectorat si mi s-a zis ca codul apartine scolii,nu gradinitei...nu mi-a putut explica nimeni de ce nu pot vedea nicaieri ca acel cod apartine acelei gradinite,negru pe alb,ci in dreptul acelui cod era trecuta scoala si nu gradinita...de ce in cadrul acelui consiliu de administratie nu mi s-a spus clar:acest cod este acestei gradinite,acesta este postul dumeavoastra.Va rog sa-mi raspundeti ce trebuie sa fac eu in continuare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 20:46, 11 Septembrie 2014
Grea problema! Codul apartine scolii de care este arondata gradinita. Fiecare post didactic are un cod. Daca codul postului este de la acea gradinita corespunde cu ce ati luat in sedinta publica, atunci acolo trebuie sa mergeti.

Cand se publica un post, primeste codul corespunzator unitatii de invatamant, iar repartitia se da pe PJ.
Eu am facut cerere sa lucrez la alta gradinita arondata la aceeasi scoala,cerere care a fost aprobata si inregistrata in consiliul de administratie al scolii.Acum cine are dreptate,eu cu acea cerere facuta sau directorul care sustine ca trebuie sa ma prezint la acea gradinita?
Nu mai inteleg nimic,daca trebuia sa ma prezint acolo,de ce nu mi s-a spus din prima:aces cod apartine acestui post de la aceasta gradinita,acesta este postul dumneavoastra.De ce s-au facut intai detasarile si pretransferurile ,apoi m-am trezit eu ca trebuie sa plec de acolo de unde am fost data?
Depuneti o sesizare scrisa la ISJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metodologie titularizare mirabela23 mirabela23 Buna ziua! Situatia e urmatoarea: o persoana a fost propusa spre titularizare la nivelul scolii (cf. art.253) anul trecut pe un post complet - 18 ore- desi ... (vezi toată discuția)
Posturi pentru pensionari in invatamant cimpeanr cimpeanr Buna ziua, am o prietena care lucreaza ca si profesoara la un seminar catolic pana in acest an cand directorul a angajat o profesoara pensionara in locul ei si ... (vezi toată discuția)
Titularizare in scoala. Narcisa_ Narcisa_ Intr-o scoala sunt doua cadre didactice (educatoare) care vor sa se titularizeze in respectiva scoala. (vorbim de cadru didactic ca educatoare la gradinita, ... (vezi toată discuția)