Poate sa-mi raspunda cineva,daca cumpar o casa veche si o repar mai mult, facand din ea una noua, mai trebuie autorizatie de constructie? si daca o daram intai si apoi construiesc pe locul ei trebuie intai autorizatie de demolare si apoi de constructie? o casa veche pe un teren ma ajuta sau ma incurca din punctul de vedere al autorizatiilor?
succint : din pacate, va incurca! eu personal as cumpara o casa, la care sa nu fie nevoie sa fac modificari de structura de rezistenta sau alte modificari importante care sa necesite autorizatie, costurile fiind semnificative (chiar daca e mai scumpa, la prima vedere, decat o casa demolabila).
1) daca cumparati si o reparati, mai mult ca sigur vor fi reparatii semnificative, iar Legea 50 privind autorizatiile in constructii prevede autorizatie aproape pentru orice (cu exceptiile prevazute expres si limitativ in lege). Deci, va trebuie autorizatie!
2) pentru demolare - autorizatie de demolare + construire imobil nou - autorizatie de construire
Pentru mai multe detalii, cautati pe Internet Legea 50/1991 actualizata in 2014 (din pacate, nu am timp acum sa va dau eu link-ul)