avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa veche- autorizatie de demolare si de constructie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa veche- autorizatie de demolare si de constructie?

Poate sa-mi raspunda cineva,daca cumpar o casa veche si o repar mai mult, facand din ea una noua, mai trebuie autorizatie de constructie? si daca o daram intai si apoi construiesc pe locul ei trebuie intai autorizatie de demolare si apoi de constructie? o casa veche pe un teren ma ajuta sau ma incurca din punctul de vedere al autorizatiilor?
Cel mai recent răspuns: Maria Munteanu , Avocat 22:24, 4 Septembrie 2014
buna seara,

succint : din pacate, va incurca! eu personal as cumpara o casa, la care sa nu fie nevoie sa fac modificari de structura de rezistenta sau alte modificari importante care sa necesite autorizatie, costurile fiind semnificative (chiar daca e mai scumpa, la prima vedere, decat o casa demolabila).

1) daca cumparati si o reparati, mai mult ca sigur vor fi reparatii semnificative, iar Legea 50 privind autorizatiile in constructii prevede autorizatie aproape pentru orice (cu exceptiile prevazute expres si limitativ in lege). Deci, va trebuie autorizatie!

2) pentru demolare - autorizatie de demolare + construire imobil nou - autorizatie de construire

Pentru mai multe detalii, cautati pe Internet Legea 50/1991 actualizata in 2014 (din pacate, nu am timp acum sa va dau eu link-ul)

seara buna!

Ultima modificare: Joi, 4 Septembrie 2014
Maria Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconsolidare casa Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Aprobari necesare pentru amenajari interioare? brutuss_ia brutuss_ia Buna seara! Eu si sotul meu ne aflam in situatia de a amenaja o casa veche pe care am mostenit-o. Precizez case afla intr-o curte comuna si face parte ... (vezi toată discuția)
Pot demola o constructie dupa obtinerea autorizatiei de construire pe locul constructiei vechi? hyundaipet hyundaipet Am o constructie veche si pe acelasi loc vreau sa edific o alta constructie noua. Am obtinut Autorizatia de demolare si in ca nu am demolat-o. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)