avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-am aparat impotriva hotilor- consecinte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-am aparat impotriva hotilor- consecinte?

Două persoane au încercat să îmi fure portofelul din borsetă în staţie, i-am văzut, au sărit la bătaie la mine, eu m-am apărat, dar amândoi au rămas "laţi" la pământ cu capurile sparte şi am plecat de la locul bătăii. Pot păţi ceva ?
Daca depun ei plangere penala.
Daca nu depun nu cred ca aveti ce sa patitibdaca nu a venit pe loc politia.
Depinde și de consecințele loviturilor.Nu știți decât că i-ați lăsat lați, fără a ști dacă mai erau în stare să plece acasă, poate i-a luat ambulanța. E drept că v-ați apărat bunul, însă poate era mai indicat să sunați la poliție,a vă face dreptate singur nu este o metodă în acord cu legea.
Poate nu se va întâmpla nimic, cei doi și-au primit lecția iar dvs. vă simțiți răzbunat.Sau poate, dimpotrivă, veți fi căutat pentru a da socoteală.
legally_aid a scris:

E drept că v-ați apărat bunul, însă poate era mai indicat să sunați la poliție,a vă face dreptate singur nu este o metodă în acord cu legea.


Exista posibilitatea de a suna la politie cand te afli in fata a doi indivizi fara scrupule? Daca utilizatorul ar fi incercat sa puna mana pe telefon doua secunde mai tarziu ar fi zacut el lat pe asfalt si cand s-ar fi trezit nu ar mai fi avut nici portofel nici telefon.

In plus ati vazut ce au facut cei doi indivizi? Au sarit la bataie iar utilizatorul s-a aparat. In mijlocul unei batai nu poti spune "stop joc" sau "piua" ca nu mai apuci sa zici altceva.

Ce posibilitati ar fi avut utilizatorul sa isi protejeze bunurile personale? Avea dreptul sa le protejeze? In caz de legitima aparare poate sa i se intample ceva dansului?
Nu par a fi îndeplinite condițiile unei legitime apărări, proporționale cu gravitatea atacului.Sigur, dacă se poate proba atacul celor doi, pot fi reținute circumstanțe atenuante.
In general acesti hoti pot folosi lame de ras, briceag, etc.
Pot fi foarte periculosi.
Imi povestea cineva ca un hot a dat cu lama pe fata unei domnisoare si i-a brazdat fata.
Nu poti astepta sa vezi ce au in maini hotii mai ales ca ei tin palmate obiectele taietoare.

Cateodata legea vrea ceva dar iese cu totul altceva.

Alte discuții în legătură

Legitima aparare din codul penal actual vs viitorul cod penal Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Raspunzand unui utilizator, constat cu surprindere modificari esentiale in ceea ce priveste \\\\\\"legitima aparare\\\\\\" din viitorul Cod Penal. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Mi s-a umplut paharul după ce am tot fost hărțuit de un grup de indivizi, și l-am lovit rău pe unul dintre ei. ce aș putea păți? Jyskro Jyskro Salut am 1 individ care l-am batut din cauza ca am fost certat cu alti 2 prieteni si asta care lam batut sa dat in gasca cu ei,si pe unde ma vedea,ca treceam ... (vezi toată discuția)
Depasirea limitelor legitimei aparari cryingangel cryingangel Imi poate da cineva, va rog, un exemplu pentru depasirea limitelor legitimei aparari si pentru depasirea limitelor starii de necesitate.Multumesc anticipat.:\"> (vezi toată discuția)