as avea si eu o problema:in data de 19.06.2014 am primit instiintare sa ne prezentam la ITM pe 22.07.2014, data la care s-au verificat actele de fata cu mine(administratorul)si mi s-a spus ca totul este in regula si voi primi procesul verbal in cateva zile fara contraventii.Am primit procesele verbale in data de 04.09.2014.Procesul verbal de control a fost intocmit in 29.08.2014 dar are data inregistrare in registrul unitatii 23.07.2014 si PV de constatare si sanctionare a contraventiilor fost intocmit cu data 29.08.2014 .Am avut surpriza unei amenzi de 5000 ron.Este legal intocmirea acestor procese verbale dupa 5 saptamani de la prezentarea actelor ? Mentionez ca am activitatea de selectie si plasare forta de munca in strainatate si s-a constatat o deficienta la ofertele ferme de munca, eu incluzand elementele art.9 din Legea 156/2000 doar in contractul de munca al candidatului.Am sanse sa se declare nul PV?
formulati contestatii atat impotriva PV de control cat si impotriva PV de sanctionare, daca aveti sanse sau nu sa fie anulate, depinde de actele si descrierea situatiei de fapt pe care o veti face si pe care instanta o va aprecia.
PV de control contestatie catre ITM, dupa primirea raspunsului, daca nu este favorabil, contestatie in contencios administrativ la Tribunalul in a carui raza teritoriala aveti sediul.
PV de sanctionare catre Judecatorie cu taxa de timbru judiciar de 20 lei si documentele pe care va intemeiati contestatia.
Nulitatea unui proces-verbal de sanctionare nu se poate decide de catre instanta de judecata decat in anumite situatii.
Ceea ce ati mentionat dvs nu constituie, potrivit OG 2/2001 ,motive de nulitate a procesului verbal respectiv.
Termenul de contestatie incepe sa curga de la data comunicarii procesului-verbal , 04.09.2014.
OG 2/2001: Art.31
(1)Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
(2)Partea vatamata poate face plangere numai in ceea ce priveste despagubirea, iar cel caruia ii apartin bunurile confiscate, altul decat contravenientul, numai in ceea ce priveste masura confiscarii.
Art. 32
(1)Plangerea se depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(2)Controlul aplicarii si executarii sanctiunilor contraventionale principale si complementare este de competenta exclusiva a instantei prevazute la alin. (1). (3)Plangerea suspenda executarea. Plangerea persoanelor prevazute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai in ceea ce priveste despagubirea sau, dupa caz, masura confiscarii.
Multumesc pentru raspunsuri!Am fost la un avocat,acum imi intocmeste plangerea.O sa revin cu rezultatul sa fie o informatie si pentru altii...
Apropo de agentie de recrutare:am posibilitatea sa-mi fac un offshore pe aceasta activitate?Daca da ,unde ar fi mai ieftin?Ma intereseaza sa fie ieftin,sa ofer factura care sa fie agreata si scopul nu e de nu plati taxe,le platesc nici o problema,.SCOPUL real este de a nu mai avea de-a face cu ITM-ul! Nu mi-am batut joc de nimeni niciodata,nu am luat bani de la candidati pentru intermediere contract munca dar modul stufos al legislatiei ingreuneaza incheierea de contracte parteneriat cu angajatorii straini.