avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Continuarea unei executari dupa incetarea ei...
Discuție deschisă în Executare silită

Continuarea unei executari dupa incetarea ei...

Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati cu niste raspunsuri documentate legal cu privire la umatoarea situatie juridica legata de executarea silita:

In aprilie 2011 incepe executarea la solicitarea creditorului prin executor judecatoresc. Trei luni mai tarziu executarea inceteaza ca urmare a incheierii unui PV de catre executor prin care creditorul este intiintat ca debitorul nu are bunuri urmaribile art. 371 - 5 lit. b (cod vechi de procedura in vigoare atunci).
Executorul nu desfiinteaza popririle de pe cont desi conf. 371-6 se precizeaza clar ca doar in cazul bunurilor imobile nu se radiaza somatia inscrisa.

Singura situatie in care se face referire la mentinerea popririi atat in vechiul cat si in noul cod de procedura este situatia in care se suspenda execuarea silita pe perioada judecarii contestatiei la executare.

Pe contul poprit se face rulaj prin care se achita un credit bancar si toate sumele achitate inainte de scadenta sunt virate de banca in contul executorului ceea ce inseamna ca executorul incaseaza niste sume necuvenite dintr-o executare incetata.
Ce abatere savarseste in aceasta situatie executorul si ce poate face debitorul sa-si recupereze aceste sume?

De asemenea dreptul de a cere reluarea executarii s-a prescris scurgandu-se mai mult de trei ani de la intocmirea PV-ului de catre executor.
Executorul sustine ca nu s-a prescris acest drept pentru ca se afla in situatia de intrerupere a prescriptiei.
Conform vechiului dar si noului cod (cred ca se aplica cel vechi pentru ca executarea a inceput pe cel vechi) situatia de intrerupere a prescriptiei este precizata doar si cazul in care debitorul isi sustrage bunurile sau veniturile de la executare situatie care nu este aplicabila avand in vedere rulajul pe cont si sumele virate catre executor care nu a instiintat creditorul si nici nu i-a virat banii.
Astept niste pareri de specalitate in ce priveste posibilitatea solutionarii acestor probleme.
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 13:40, 7 Septembrie 2014
ClaudiaN a scris:

Conform vechiului dar si noului cod (cred ca se aplica cel vechi pentru ca executarea a inceput pe cel vechi) situatia de intrerupere a prescriptiei este precizata doar si cazul in care debitorul isi sustrage bunurile sau veniturile de la executare situatie care nu este aplicabila avand in vedere rulajul pe cont si sumele virate catre executor care nu a instiintat creditorul si nici nu i-a virat banii.

:rofl: niste prostii

urmeaza ca executorul sa distribuie suma

procesul verbal de incetare ar fi trebuit sa aiba obligatoriu drept mentiune ridicarea popririi..ceea ce nu spuneti si presupun ca nu are

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie creanta - titlu executoriu ! DAMIS DAMIS Dragii mei ! Va rog sa ma luminati si pe mine cu privire la o creanta reprezentand lichiditati si care a fost consfiintita prin act notarial (intre doua ... (vezi toată discuția)
Ilegalitati in cadrul unei banci in bucuresti ovidiu420 ovidiu420 Buna ziua, Ma aflu in situatia in care un executor judecatoresc a infiintat o poprire salariala pe numele meu, trimisa catre angajatorul meu, domiciliu si ... (vezi toată discuția)
Incetare executare tatiana28 tatiana28 Buna seara,va rog din nou sa ma ajutati,daca executarea silita inceteaza potrivit art.371 (5) - nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de ... (vezi toată discuția)