avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile copilului - pensie de intretinere refuzata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile copilului - pensie de intretinere refuzata de mama

bună ziua sunt o persoană care in urmă cu 2 ani am avut un accient si am rămas paralizat .eu am trăit in concubinaj cu o femeie 5 din care a rezultat un copil .noi acum nu mai suntem impreună eu m-am mutat la tară cu mama
de2 ani de cand am avut accidentul eu i-am dat lunar pentru cresterea copilului ulterior ea a plecat la muncă in germania
iar eu am ajuns la concluzia k bani nu ajung la el .si am hot să ii deschid un cont bancar unde să ii depun
bani lunar si să ii folosească după 18 ani dar nu vor să imi dea certificatul de nastere al copilului. ce pot face astept răspuns multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laurentiu120 , utilizator 18:28, 30 Octombrie 2014
Dreptul copilului (si obligatia dvs) este sa fie intretinut acum si nu dupa ce va implini varsta de 18 ani. Daca sunteti de parere ca nu este bine ingrijit puteti fie sa cereti stabilirea domiciliului minorului la dvs, fie sa ii cumparati dvs cele necesare (adica sa contribuiti la cresterea copilului in natura si nu in bani).
unde e copilul?
Pensia de intretinere reprezinta o prestatie succesiva, periodica, lunara.

Pensia de intretinere poate fi virata intr-un cont bancar.

Puteti solicita documente justificative, care sa ateste investitia sumelor de bani avansate de dumneavoastra, cu titlu de obligatie legala de intretinere.

copilul in prezent stă cu fosta soacră pe care o are in ingrijire si pe mama ei .mama fostei soacrei si chestia e că nu am nimic la mană precum i-am dat lunar bni pt copil
Puteţi trimite prin mandat poştal, aşa veţi avea dovada că aţi plătit.
O intrebare,ea ,fosta vrea sa ia copilul in Germania chipurile in vacantă,are vreo sansa sa il ia fără acordul meu ,semnătura mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere minor virată într-un cont la care mama nu are acces: are dreptul tatăl să procedeze așa? Mara 10 Mara 10 Bună ziua, sunt divortata de 2 ani de soțul meu,iar copilul a ramas in custodie comună cu domiciliul la mine.fostul soț de aproape 4 luni nu a mai plătit ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor mancipri mancipri in urma divortului fetita mea i-a fost incredintata fostei sotii. instanta mi-a stabilit in sarcina mea o anume suma de plata cu titlu de pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara - schimbarea destinatarului frezie frezie am o fetita , de 17 ani , careia ii platesc pensie alimentara ,banii ii trimit postal .Pana la aceasta data banii ii puneam pe numele fostei sotii , dar acum ... (vezi toată discuția)