avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale NEDEPUNERE BILANT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

NEDEPUNERE BILANT

Buna ziua,
Detin o firma pentru care nu s-a mai depus bilantul contabil de circa 5 ani. Firma nu a avut in aceasta perioada activitate.
Legat de aceasta situatie intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In ce conditii aceasta companie poate redevenii activa, daca mai e posibil, potrivit legii ?
2. Care sunt pasii pentru radierea din registrul comertului ? In ambele cazuri daca e posibil as dorii informatii legate de costuri .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CristiMinc , utilizator 14:08, 8 Septembrie 2014
Buna seara,

Daca nu ati depus bilanturi de 5 ani si nici declaratii in acest timp, ar trebui in primul rand sa vedeti daca firma mai exista, daca este activa sau daca e in dizolvare.
Dupa ce ati lamurit acest aspect, vedeti daca doriti sau nu sa salvati firma.
In oricare din cazuri, trebuie sa depuneti bilanturile restante la finante, aici cel mai probabil va spun ca ve-ti plati amenda pentru nedepunere in termen.
Astept mai multe informatii despre starea actuala a firmei ( activa sau inactiva la Finante) ca sa va pot da mai multe lamuriri vis-a- vis de procedura pe care trebuie sa o urmati. Va rog sa imi specificati daca firmei i s-a suspendat activitatea la Registru Comertului acum 5 ani, atunci cand ati hotarat sa nu mai desfasurati activitate.
Buna ziua,
Firma figureaza in prezent ca fiind inactiva, iar la Registrul Comertului nu s-a suspendat activitatea .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratii societate suspendata peridot peridot Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ce priveste situatia de mai jos. Am o societate infiintata in aug 2006 pe care nu am desfasurat nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Falimentul unei firme fara activitate Melidna12 Melidna12 buna ziua, am o problema cu o firma care este inactiva, defapt nu a avut niciodata activitate de 7 ani de cand este infiintata. Cum se poate declara ... (vezi toată discuția)