avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati si incasari numerar catre si de la persoane ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati si incasari numerar catre si de la persoane fizice


In limita caror sume vor putea efectua firmele plati si incasari in numerar, catre si de la persoane fizice?

Cel mai recent răspuns: gbranzoi , utilizator 14:35, 8 Septembrie 2014
Aceste plati nu sunt plafonate prin lege, dar, daca suma platita depaseste 15.000 euro, trebuie raportata la O.N.P.C.S.B.
Am intrebat asta pentru ca se spunea prin aprilie-mai 2014 : Guvernul a aprobat astazi proiectul de lege pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată. Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului, urmând să intre în vigoare după ce va fi votat de aleşi.
Parca am citit ca nu s-a votat dar nu eram sigura.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare si restituire ajutor financiar oroian-rodica oroian-rodica Buna ziua Unul dintre actionarii firmei doreste sa ajute firma cu suma de 15.000 lei. Doresc sa stiu daca acest ajutor financiar pot sa il incasez cu ... (vezi toată discuția)
Registru bani personali ariapunct ariapunct daca angajatul are 0 ron la intrare servici,se completeaza in registru? (vezi toată discuția)
Plata cu numerar catre o persoana fizica lidiao lidiao Buna ziua, am cumparat o rampa de la o pres, fizica pe baza de contract vanzare cumparare in valoare de 7.000 lei cu numerar. Este posibil? (vezi toată discuția)