avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Auditare contabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Auditare contabila

Există obligativitatea auditării evidenţei contabile la asociaţiile de proprietari? Dacă da care sunt prevederile legale referitoare la această operaţiune?
Cine face această auditare? Ea trebuie solicitată de asociaţie?
Mulţumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: miticamanea , utilizator 14:35, 6 Septembrie 2014
Nu, nu este si nu este in nici un fel reglementată ! Auditul poate fi facut de un auditor autorizat si trebuie cerut de catre conducerea Asociatiei sau de catre Adunarea Generală a acesteia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de proprietari are o comisie de cenzori care verifica legalitatea activitatii mai ales din punct de vedere finaciar-contabil. Comisia de cenzori verifica permanent actele, constat greselile, face propuneri de reglementare a activitatii financiar-contabile si este obligata ca la fiecare adunare generala sa intocmeasca un raport si sa-l prezinte adunarii.
Fiind supravegheata in permanenta de comisia de cenzori, asociatia nu mai este supusa controlului si verificarii unor experti contabili din afara asociatiei.
Exceptie fac expertizele financiar-contabile punctuale solicitate de instante in cazul unor procese sau controalele facute de specialistii primarie in cazul unor sesizari....
Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cenzor vrea să verifice perioada 2010-ianuarie 2019 din cauza unor presupuse nereguli, solicitând 150 de lei/lună verificată. este legal? poate fi asociația obligată să-l plătească? LorenaSt LorenaSt Asociație de Proprietari înființată în 2010 și-a schimbat administratorul în septembrie 2018 și a incheun contract de cenzorat în februarie 2019. ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)
Raportul comisiei de cenzori elena covaci elena covaci As dori sa stiu daca acest raport al comisiei de cenzori se intocmeste lunar,trimestrial,semestrial sau anual si daca aveti un model care sa ma ajute sa-l pot ... (vezi toată discuția)