avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme la vama TURCA?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme la vama TURCA?

Salut,plec saptmana urmatoare in turcia si cineva de acolo m a rugat sa aduc si 3-4 cozonaci de casa,o sa fie probleme la vama? se confisca? Am voie sa ii iau ?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 09:04, 7 Septembrie 2014
trebuie facuta declaratie vamala in scopuri de tva , la un comisionar vamal din Romania (slava Domnului avem destui). nu ai voie sa intri in Turcia sau sa iesi din Turcia cu nici un fel de produse decat sub forma de mostra....cum nici asta nu exista, este normal sa se confiste marfa nedeclarata .
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2014
ContSters324606, utilizator
nu se poate spune ca sunt pt. uz propriu. eu asa am zis in vara si am trecut. dar nu am stiut. acum nu mai risc.
mai depinde si de starea de spirit a vamesului...
dar pentru linistea oricui , pe viitor mergeti la un comisionar vamal si intrebati aceste amanunte.
mie personal mi-au oprit o apa minerala de 1,5 L , o caserola cu sarmale (vreo 500 g) ... :) motivul nu au fost declarate la vama ca mostre .
Nu inteleg de ce trebuie sa platesc iar TVA,pai cand am cumparat produsele sa fac cozonacul nu am platit TVA pt ele ??
nu este vorba de plata TVA-ului pentru ingredientele produsului finit , ci produsul in sine nu poate intra pe teritoriul altui stat din afara U.E. , fara sa fie declarat la vama....si nu la frontiera in sine , si la institutia vamala din judetul unde sunteti domiciliat .
este o procedura standard si trebuie respectata . intre Romania si Turcia , nu exista un parteneriat comerical de libera trecere cu orice produse prin vama , asa cum este in U.E....
nu este vorba de o suma mare ...si de documentul in sine , iar la vama turca aratati acel document....si gata , se rezolva.
daca turcul vrea sa vada si cozonacul , i-l aratati , ca sunteti obligat de legea lor...daca nu , nu ...si mergeti mai departe.
eu v-am relatat mai sus problema mea cu Borsecul si sarmalutzele...nu am stiut (cu toate ca ar fi trebuit) , si asta a fost , le-au oprit in vama .
produsele oprite in vama , nu mai pot fi recuperate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import extracomunitar itsallaboutme itsallaboutme Buna ziua, Societatea pe care o reprezint doreste sa importe din Turcia seminte agricole de floarea-soarelui, nemodificate genetic. Pentru acest lucru as ... (vezi toată discuția)
Import turcia carmentudose01 carmentudose01 Buna ziua, As dori sa import in mod constant ulei de floarea soarelui din Turcia. Am fost la un comisionar vamal care mi-a spus ca marfa ar trebui insotita de ... (vezi toată discuția)
Vama refuza sa-mi elibereze coletul pentru ca are mostre LadyD1 LadyD1 Buna ziua! Am primit aviz de la oficiul postal vamal sa merg sa ridic un colet pe care il comandasem din SUA (mostre de farduri-in jur de 20 pliculete). Asa ... (vezi toată discuția)