avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Vama refuza sa-mi elibereze coletul pentru ca are ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Vama refuza sa-mi elibereze coletul pentru ca are mostre

Buna ziua!
Am primit aviz de la oficiul postal vamal sa merg sa ridic un colet pe care il comandasem din SUA (mostre de farduri-in jur de 20 pliculete). Asa ca, m-am prezentat la data in care scria pe aviz, insa, surpriza, la deschiderea coletului doamnele vames nu au vrut sa mi-l dea pe motiv ca nu pot sa primesc mostre ca persoana fizica, ci doar ca persoana juridica. Mentionez ca mostrele nu sunt primite, ci sunt cumparate si platite.
Este prima oara cand mi se intampla asta si nu stiu cum ar trebui sa procedez. Nu am auzit niciodata de aceasta lege si am mai comandat si primit mostre si farduri din afara UE fara probleme (si am platit la ele cand au ajuns si taxele aferente impuse de vama). La momentul respectiv nu aveam factura la mine. Pot sa rezolv ceva daca merg direct cu factura? Nu vreau sa raman si fara colet si fara bani :((
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 02:32, 26 Noiembrie 2016
Textul cred ca este acesta
In conformitate cu prevederile reglementarilor comunitare, există diferite categorii de mărfuri care, cu conditia sa fie acceptate in trimiterile postale, sunt eligibile pentru scutire de taxele la import:
- Mostre de bunuri cu valoare nesemnificativa importate pentru promotii comerciale


Referirea este facuta doar cu privire la scutirea de taxe, a mostrelor primite pentru promotii comerciale.
Mergeti cu factura, precizati-le ca nu vreti sa le ridicati cu scutire de la plata taxelor, ci ca simple produse cosmetice, pentru care platiti TVA si Vama(daca este cazul)


Puteti sa printati si paginile 6-7 [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda de pe ebay anglia mp36 mp36 Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt ... (vezi toată discuția)
Colet extern oprit la vama Raluca Denise Raluca Denise Buna seara, Am primit un colet extern, din Rusia. Continutul: oje. Am fost la oficiul postal nr. 5, iar doamna de acolo mi-a sfasiat in fata ambalajul si ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)