avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... E obligatoriu prin lege sa ma identific cu buletinul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

E obligatoriu prin lege sa ma identific cu buletinul in fata instantei?

Nu gasesc in Codul de procedura civila unde scrie ca trebuie sa ma identific cu buletinul instantei. Puteti sa-mi indicati va rog legea? M-am identificat cu citatia primita de la judecatorie...
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 10:35, 9 Septembrie 2014
si de unde sa stie justitia ,ca dumneavoastra sunteti persoana chemata prin acea citatie ?
Act oficial cu poza (c.i., pasaport).Nu e valabil doar in instanta..ci peste tot unde vi se solicita sa va identificati.
Art. 219 C.proc.civ. - Verificări privind prezentarea părţilor

(1) Instanţa verifică identitatea părţilor, iar dacă ele sunt reprezentate ori asistate, verifică şi împuternicirea sau calitatea celor care le reprezintă ori le asistă.
....
separatistul a scris:

si de unde sa stie justitia ,ca dumneavoastra sunteti persoana chemata prin acea citatie ?


Cand am primit citatia cu care m-am identificat in fata instantei, m-am identificat cu buletinul ca sa primesc citatia

Mi-a raspuns dl. freelis. Multumesc. Conform legii metoda de identificare pare sa fie neclara, insa mentionez ca domnul din dosarul strigat chiar inaintea mea n-a prezentat buletinul si instanta i-a zis "te cred pe cuvant". Diferenta dintre mine si acel domn e ca eu sunt reclamant in dosarul meu si dansul parat intr-al lui. Mi se pare ca era mai important sa fie identificat un parat macar cu un act, decat un reclamant cu doua
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de judecata riki1 riki1 Buna ziua, Poate exista un proces civil in care paratul nu a fost citat si actul de identitate este expirat? (vezi toată discuția)
Actionare in instanta magda_oancea magda_oancea Buna ziua, Astazi am depus o cerere la tribunal prin care solicit plata salariilor compensatorii de catre fostul angajator ,in urma concedierii conform ... (vezi toată discuția)
Lipsa intampinare ionutandrei1985 ionutandrei1985 buna ziua! deranjez si eu cu o intrebare: -lipsa depunerii intampinarii intr-un proces civil, rectificare de carte funciara, la ce poate duce ? ce cod de ... (vezi toată discuția)